A feladat teljesítve

[ad 1]

Az afganisztáni műveleti területről hazaérkezett MH Biztosító Szakasz második váltásának visszafogadó ünnepségét rendezték meg január elején az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. 

10252015

A mintegy harminc fős második váltás többségében a hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós lövészzászlóalj katonáiból állt. A szakasz feladata – a Mazar-e Sharif-ban létrehozott többnemzeti biztosító század részeként – az Északi Tanácsadó Parancsnokság alárendeltségébe tartozó tanácsadó csoportok szállítása és biztosítása volt.
A visszafogadó ünnepségen Drót László ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese köszöntötte a katonákat, akiket arra kért, hogy a megszerzett tapasztalataikat adják tovább majd azoknak a katonatársaiknak, akik ilyen vagy ehhez hasonló feladatban vesznek részt a jövőben. „Sikeresen teljesítették a feladatukat, és a későbbiek folyamán is számítunk az önök tevékenységére” – mondta az ezredes.

71702475

Melegh Dénes százados, a második váltás parancsnoka elmondta: a külszolgálat ideje alatt nagyon jó együttműködést alakítottak ki a többi nemzet katonáival, amit a külföldiektől kapott elismerések is bizonyítanak. „A műveleti területen töltött fél év alatt számos feladatban vettünk részt, de a figyelmünk egyetlen pillanatra sem csökkenhetett. A beosztottjaimmal teljes mértékben meg voltam elégedve, jó volt velük együtt teljesíteni ezt a missziót” – mondta a százados.

Az ünnepségen a külföldi katonai szolgálat befejezése alkalmából, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának elismeréseit is átadták. Az Afganisztánban 2015. január elsejétől működő Eltökélt Támogatás Műveletben Magyarország mintegy 100 katonával vesz részt.

(hirpress.hu / honvedelem.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink