📷 A fenntarthatósággal ismerkedtek a makói Jugyu diákjai

A természettudományos nap megtartása régi hagyomány a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában, már a legelsőnél az volt a cél, hogy felkeltsék a tanulók érdeklődését a nem igazán közkedvelt természettudományos tantárgyak iránt.

Idén egy más szemszögből közelítették meg a témát, méghozzá a fenntarthatóság köré szervezték a csütörtöki programokat. Aszódiné Pernye Szilvia megbízott igazgató a Makói Csípősnek elmondta, a gyerekek különböző előzetes feladatokat végezhettek, így PET-palackokat gyűjthettek, fotópályázatot hirdettek nekik a környettudatos gondolkodás jegyében, Föld-indulót írtak megadott szavakkal, egy 5 perces videót készíthettek a témában és bolhapiacot is rendeztek ma.

Hogy ezeket a feladatokat hogyan oldották meg, azt a tornateremben mutatták be a diáktársaik előtt. Ezeken túl az iskolában az általuk készített szemét-szobroknak nyílt kiállítása; Bókáné Bodó Zsuzsanna városi főkertész volt a vendégük, aki a fenntarthatóságról tartott érdekes, a korosztály számára összeállított prezentációt.

,,Ha ezekkel tudunk segíteni, akkor már sokat tettünk, hogy környettudatosak legyenek a diákjaink”

– összegezte Aszódiné Pernye Szilvia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink