A Fidesz telekmutyit kiálltott Vásárhelyen – az önkormányzat újra meghirdeti a telket

A 297 négyzetméteres terület csak 3%-ban beépíthető. Az egyik fideszes aktivista szerint túl olcsó volt a 380 ezer forintos vételár, amit egyébként nyílt eljárásban, a fideszes képviselők támogatásával adott el a közgyűlés. A vevő elállt a vételtől, az önkormányzat így újra meghirdette eladásra.

Augusztus elején a közgyűlés megszavazta (a fideszes képviselőkkel együtt), hogy Sebők-Papp Imre, a HVSZ Zrt. igazgatósági elnöke, a HMSZ Zrt. igazgatósági tagja, 380.000 forintos áron megvásárolhatja a Pákozdy Ferenc u. 26. szám alatt található, 297 négyzetméter nagyságú „kivett beépítetlen terület” megnevezésű ingatlant. A szóban forgó ingatlan 10 éve üresen áll, bérbe sem akarta venni senki, 2017 óta szerepel az önkormányzat értékesítésre kijelölt ingatlanjai között.

A bekiabálásokkal tarkított lakossági fórumon egy fideszes aktivista nehezményezte, hogy nem tudott a pályázatról, pedig ennyi pénzért ő is megvette volna, sőt még többet is ad érte.

A vásárhelyi önkormányzat tegnap közölte, Sebők-Papp Imre nyilatkozatban megerősítette, hogy eláll vételi szándékától, ezért újra meghirdetik a telket.

A pályázat benyújtásának határideje 2021 szeptember 30. 12:00. További részleteket itt lehet találni.

(Fotó: Vásárhelyi TV)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Farkas Éva: levittük a munkanélküliséget

,,Brüsszeli” forrás, egy uniós pályázat, a Makói Paktum – helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása című projekt zárórendezvényét tartották meg csütörtökön a Korona Konferenciaközpontban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább olvasom »