Nemzetközileg jegyzett borbély tartott oktatást Makón

A fodrász világszövetség (World Confederation of Coiffure, CMC) magyar nagykövete, Balogh Elemér (Emi) tartott oktatást a hétvégén Szilágyi Daniella, makói borbély hölgy szalonjában az érdeklődőknek. A nemzetközileg ismert szakember 6 éve él Skóciában és először van Magyarországon, mint borbély.

Az Egyesült Királyság vezető a borbélytrendekben. Magyarországon még nincs hagyománya, pár éve, hogy ilyen formában működnek a borbélyok. Ennek ellenére magas szinten végzik munkájukat a fiatalok. Ebben szeretnénk segíteni a mai oktatással, hogy mozduljon a szakma előre – fogalmazott a Makói Csípősnek Balogh Emi.

Szombaton három ilyen rendezvény volt az országban. Sokan regisztráltak, a budapestin voltak a legtöbben, így a makói oktatás családias hangulatban telt. Ennek lényege, hogy az ,,oktatók” hajat vágnak, lépésenként elmagyarázva a folyamatot, a résztvevők pedig kérdezhetnek közben.

Emi 3 és fél éve vág hajakat, Daniellával 1 éve tartanak fent munkakapcsolatot, de ez volt az első alkalom, hogy személyesen találkoztak.

Daniella oldalunknak elmondta, a vírushelyzet miatt nem volt egyszerű megszervezni az oktatást, egy hónapig tartott ez a folyamat. Jelenleg tervezés alatt áll a közös munka Skóciában, továbbá Lengyelországból, Olaszországból érkezett meghívás versenyekre. A megmérettetéseket a világszervezet tagországaiban havonta rendezik meg, összesen 36 ország a tagja. Daniella bízik benne, lesz rá lehetőség, hogy Magyarországon is legyen verseny. Egyelőre egyébként ő az egyetlen magyar tagja a fodrász világszövetségnek.

A két borbély elárulta, hogy a jövőben is terveznek hasonló oktatásokat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Újra kell tervezniük a kórházaknak a 2023-as költségvetésüket

A Népszava úgy értesült, hogy a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor. A napilap értékelése szerint ezzel lényegében kézi vezérlés alá vonják a kórházi kasszákat. A kórházak gazdasági vezetőinek csütörtökön eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább olvasom »