A fideszes sajtó alternatív e-mail címen keresheti a Jobbik sajtóosztályát

,,Kedves Magyar Nemzet, M1, Hírtv, Origó, TV2, Pestisrácok stb, a jövőben ide várjuk kérdéseiket: fakenewsoldalaknak@jobbik.hu” – közölte Jakab Péter annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzet megkeresése után nem hozták le a válaszait, valamint, hogy rendszeresen valótlanságot állítanak a Jobbikról.

A Jobbik elnöke Facebook-oldalán tett közzé egy szolgálati közleményt a fideszes álhírgyáraknak nevezett médiumok számára. Az ellenzéki párt vezetője mindezt azért érezte fontosnak és szükségesnek, mert két nappal azután, hogy interjút adott az Alfahírnek, a Magyar Nemzet az alábbi kérdésekkel kereste meg a párt sajtóosztályát:

„Milyen konkrétumokat lehet arról tudni, amit Jakab Péter megfogalmazott: „ha csak egyszerű többségünk lesz, akkor addig faragjuk a jogot, míg igazság nem lesz belőle.”? Hogyan kell ezt elképzelni? Tudnák ezt esetleg néhány konkrét példával szemléltetni?”

Jakab Péter pedig válaszolt is a lapnak:

,,Úgy kell elképzelni, hogy végre nem a hatalom érdekében hozunk majd törvényeket, hanem a nép érdekében. Például véget vetünk annak, hogy a Mészáros-félék jogosulatlan előnyökhöz jussanak csak azért, mert barátai a miniszterelnöknek, helyette a Mészáros-féléket különadóval fogjuk súlytani, mert így igazságos. Vagy itt egy másik példa, hogy a Magyar Nemzet is értse: ha egy médiumot a bíróság egy évben legalább háromszor jogerősen elmarasztal hazudozásért, az nem fog állami támogatást kapni se közvetlenül, se közvetetten hirdetések formájában, mert nyilván a Magyar Nemzet szerint sem igazságos, hogy az adófizetők pénzét arra költsük, hogy becsapjuk az adófizetőket. Egy igazságos Magyarországon Önök például nem kaphatnának közpénzt. Hazudozzanak saját pénztárcából, ne az adófizetőkéből.”

Ezt azonban a Magyar Nemzet már nem jelentette meg.

A párt elnöke bejegyzésében azt írja:

,,Mindezt csak azért osztottam meg itt veletek, mert azt hittem, a Magyar Nemzetnek nemcsak a kérdés fontos, de a válasz is. Úgy tűnik nem, vagy legalábbis nem ezt a választ várták, mert egy szót sem hoztak le belőle. Pedig fontos, hogy mindenki tudja, mire készülünk a kormányváltás után. A sajtó vonatkozásában például a sajtószabadság helyreállítására, a hiteles tájékoztatás biztosítására, ahol a hazudozást nem jutalmazzák, hanem büntetik.”

Emellett Jakab posztjában bemásolt három linket is, ahol a pártról terjesztett hazugságaikat kellett helyreigazítaniuk a Magyar Nemzetnek.

A Jobbik elnöke bejegyzésében kiemelte, a valódi sajtó részére a párt továbbra is a már megszokott elérhetőségeken áll rendelkezésre, a Fidesz notórius hazudozóinak azonban egy új email címet hoznak létre: fakenewsoldalaknak@jobbik.hu.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink