A fideszes Völner Pál mindent tagadott, ügyvédje meghallgatná Varga Juditot

Schadl György, Völner Pál, R. Róbert, és A. Tamás meghallgatásával folytatódott a legsúlyosabb korrupciós botrányként is emlegetett Völner-Schadl-ügy előkészítő ülése a Fővárosi Törvényszéken.

A csütörtöki tárgyalási napon ismét meg kellett jelenniük az ügy főszereplőinek. Schadl György elsőrendű és R. Róbert harmadrendű vádlottak most is bilincsben és vezetőszáron érkeztek a tárgyalóterembe, Völner Pál pedig messze elkerülve a sajtót jelent meg.

A. Tamás ötödrendű vádlott, a harmadrendű vádlott R. Róbert tanácsadója tagadta a vádban foglaltakat és tárgyalás lefolytatását kérte, R. Róbert és Schadl ügyleteiről viszont részletes vallomást tett.

R. Róbert volt Schadl György bizalmasa és ha igaz, akkor őt nevezte Schadl „gazdának” és vélhetően ő intézte Schadl ügyeit. Kijelentette, hogy egyik terhére rótt bűncselekményt sem ismeri el, és ragaszkodik a tárgyalás lefolytatásához. R. Róbert szerint azok a hanganyagok, amelyek a vádban is megjelentek, szerinte nem fedik a valóságot.

Völner Pál másodrendű vádlott, volt igazságügyi államtitkár merev arccal, senkire sem pillantva lépett a tárgyalóterembe. Dr. Tóth Erzsébet kérdésére, hogy elismeri-e a vádiratban foglaltakat és lemond a tárgyalás jogáról, Völner egy nyilatkozatot olvasott fel, amelynek lényege, hogy minden vádpontot elutasít, ragaszkodik a bizonyítási eljárás lefolytatáshoz.

,,Hivatali kötelességemet soha nem szegtem, sem jogászként, sem pedig államtitkárként. Az ellenem felhozott vádak megalapozatlanok, nem álltam korrupciós kapcsolatban Schadl Györggyel, és nem befolyásoltam a végrehajtói kinevezéseket. Az ügyészség korlátozta a védekezésemet, mert a lehallgatási anyagokból kimaradtak olyan részletek, amelyek alátámasztanák a védekezésemet. A családom „zár alá vételét” törvénytelennek tartom, és álláspontom szerint a sajtó törvénytelenül szerezte meg a nyomozati anyagokat”

– jelentette ki Völner Pál az előkészítő ülésen.

Völner ügyvédje hosszan cáfolta, illetve jogellenesnek nevezte a vádiratban foglaltakat.

Azt mondta: 22 tanú meghallgatására teszek indítványt, köztük P. Bélát, illetve azokat a tanúkat, akiknek korábbi vallomását az ügyészség szerint elég felolvasni. Védencem érdekében szeretném még beidézni dr. Trócsányi László volt igazságügyi minisztert, és dr. Vízkelety Mariann államtitkárt, tovább elkerülhetetlen Varga Judit meghallgatása is – tette hozzá az ügyvéd.

(alfahir.hu nyomán, fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink