A földeáki önkormányzati dolgozók elutasítják a kötelező oltást

Hajnal Gábor, Földeák fideszes polgármestere név nélkül kérdezte meg a dolgozókat, egyetértenek-e a kötelező, munkavégzés feltételeként meghatározott oltással. Az eredmény ismeretében úgy döntött, nem teszi kötelezővé a vakcinát.

Mint az ismert, az önkormányzatok vonatkozásában a polgármesterek dönthetik el, kötelezővé teszik-e az oltást a hivatalban, illetve ahol az önkormányzat a cég, az intézmény tulajdonosa. Földeák polgármestere ennek kapcsán közölte, megérti azokat, akik beoltatták magukat, de elfogadja azt is, akik nem. Annak érdekében, hogy felelős döntést hozzon, név nélküli kérdés megválaszolására kérte fel az önkormányzat valamennyi dolgozóját:

,,Egyetért-e Ön azzal, hogy a polgármester – az 599/2021. (X.28.) korm. rendelet 1.§ (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – a munkahelyén elrendelje a SARS COV-2 koronavírus elleni védőoltás kötelező beadatását a munkavégzés feltételeként?”

Minden dolgozó ezt a kérdést megkapta és egy lepecsételt ládába dobta be. Az intézményvezetők a ládákat bevitték a hivatalba és összeöntötték a válaszokat. A 76-ból 2 érvénytelen volt, 22 igen és 52 nem válasz született.

,,Földeák Község Önkormányzat, valamint intézményeinek dolgozóit a továbbiakban is teljesítményük, szakmai kvalitásuk és emberi tulajdonságaik alapján fogom megítélni és érdemeik szerint értékelni, sem pedig politikai, vallási, etnikai hovatartozásuk, világnézetük vagy éppen oltottságuk alapján”

– fogalmazott Hajnal Gábor polgármester.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »