A földeáki önkormányzati dolgozók elutasítják a kötelező oltást

Hajnal Gábor, Földeák fideszes polgármestere név nélkül kérdezte meg a dolgozókat, egyetértenek-e a kötelező, munkavégzés feltételeként meghatározott oltással. Az eredmény ismeretében úgy döntött, nem teszi kötelezővé a vakcinát.

Mint az ismert, az önkormányzatok vonatkozásában a polgármesterek dönthetik el, kötelezővé teszik-e az oltást a hivatalban, illetve ahol az önkormányzat a cég, az intézmény tulajdonosa. Földeák polgármestere ennek kapcsán közölte, megérti azokat, akik beoltatták magukat, de elfogadja azt is, akik nem. Annak érdekében, hogy felelős döntést hozzon, név nélküli kérdés megválaszolására kérte fel az önkormányzat valamennyi dolgozóját:

,,Egyetért-e Ön azzal, hogy a polgármester – az 599/2021. (X.28.) korm. rendelet 1.§ (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – a munkahelyén elrendelje a SARS COV-2 koronavírus elleni védőoltás kötelező beadatását a munkavégzés feltételeként?”

Minden dolgozó ezt a kérdést megkapta és egy lepecsételt ládába dobta be. Az intézményvezetők a ládákat bevitték a hivatalba és összeöntötték a válaszokat. A 76-ból 2 érvénytelen volt, 22 igen és 52 nem válasz született.

,,Földeák Község Önkormányzat, valamint intézményeinek dolgozóit a továbbiakban is teljesítményük, szakmai kvalitásuk és emberi tulajdonságaik alapján fogom megítélni és érdemeik szerint értékelni, sem pedig politikai, vallási, etnikai hovatartozásuk, világnézetük vagy éppen oltottságuk alapján”

– fogalmazott Hajnal Gábor polgármester.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: A korrupció miatt elindult a jogállamisági eljárás hazánkkal szemben

Az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításárAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést kAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.üldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.ól – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.

Tovább »

A nap idézete

45 éve született Tóta W. Árpád, vagy másik ismert írói nevén Worluk, magyar újságíró, publicista, kritikus, blogger.

Tovább »

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább olvasom »