A földeáki önkormányzati dolgozók elutasítják a kötelező oltást

Hajnal Gábor, Földeák fideszes polgármestere név nélkül kérdezte meg a dolgozókat, egyetértenek-e a kötelező, munkavégzés feltételeként meghatározott oltással. Az eredmény ismeretében úgy döntött, nem teszi kötelezővé a vakcinát.

Mint az ismert, az önkormányzatok vonatkozásában a polgármesterek dönthetik el, kötelezővé teszik-e az oltást a hivatalban, illetve ahol az önkormányzat a cég, az intézmény tulajdonosa. Földeák polgármestere ennek kapcsán közölte, megérti azokat, akik beoltatták magukat, de elfogadja azt is, akik nem. Annak érdekében, hogy felelős döntést hozzon, név nélküli kérdés megválaszolására kérte fel az önkormányzat valamennyi dolgozóját:

,,Egyetért-e Ön azzal, hogy a polgármester – az 599/2021. (X.28.) korm. rendelet 1.§ (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – a munkahelyén elrendelje a SARS COV-2 koronavírus elleni védőoltás kötelező beadatását a munkavégzés feltételeként?”

Minden dolgozó ezt a kérdést megkapta és egy lepecsételt ládába dobta be. Az intézményvezetők a ládákat bevitték a hivatalba és összeöntötték a válaszokat. A 76-ból 2 érvénytelen volt, 22 igen és 52 nem válasz született.

,,Földeák Község Önkormányzat, valamint intézményeinek dolgozóit a továbbiakban is teljesítményük, szakmai kvalitásuk és emberi tulajdonságaik alapján fogom megítélni és érdemeik szerint értékelni, sem pedig politikai, vallási, etnikai hovatartozásuk, világnézetük vagy éppen oltottságuk alapján”

– fogalmazott Hajnal Gábor polgármester.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

📺 Az OTP bankautomatát telepít Kiszomborra

Az OTP már biztos jön, a szerződést aláírtuk, a helyszínbejárás megtörtént – árulta el Szirbik Imre polgármester a keddi testületi ülésen. Kiszomboron ősszel zárt be a Takarékbank és az ATM-et sem üzemeltette tovább.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink