A földeáki önkormányzati dolgozók elutasítják a kötelező oltást

Hajnal Gábor, Földeák fideszes polgármestere név nélkül kérdezte meg a dolgozókat, egyetértenek-e a kötelező, munkavégzés feltételeként meghatározott oltással. Az eredmény ismeretében úgy döntött, nem teszi kötelezővé a vakcinát.

Mint az ismert, az önkormányzatok vonatkozásában a polgármesterek dönthetik el, kötelezővé teszik-e az oltást a hivatalban, illetve ahol az önkormányzat a cég, az intézmény tulajdonosa. Földeák polgármestere ennek kapcsán közölte, megérti azokat, akik beoltatták magukat, de elfogadja azt is, akik nem. Annak érdekében, hogy felelős döntést hozzon, név nélküli kérdés megválaszolására kérte fel az önkormányzat valamennyi dolgozóját:

,,Egyetért-e Ön azzal, hogy a polgármester – az 599/2021. (X.28.) korm. rendelet 1.§ (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – a munkahelyén elrendelje a SARS COV-2 koronavírus elleni védőoltás kötelező beadatását a munkavégzés feltételeként?”

Minden dolgozó ezt a kérdést megkapta és egy lepecsételt ládába dobta be. Az intézményvezetők a ládákat bevitték a hivatalba és összeöntötték a válaszokat. A 76-ból 2 érvénytelen volt, 22 igen és 52 nem válasz született.

,,Földeák Község Önkormányzat, valamint intézményeinek dolgozóit a továbbiakban is teljesítményük, szakmai kvalitásuk és emberi tulajdonságaik alapján fogom megítélni és érdemeik szerint értékelni, sem pedig politikai, vallási, etnikai hovatartozásuk, világnézetük vagy éppen oltottságuk alapján”

– fogalmazott Hajnal Gábor polgármester.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Szombattól visszajön a maszk

Szombattól ismét kötelező lesz a maszk viselése zárt térben. Az 500 főnél nagyobb rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.

Tovább olvasom »

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább olvasom »