A Galamb diákjai is megismerhetik a katasztrófavédelmi munkát

Stratégiai együttműködést kötött a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Alföldi Agrárszakképzési Centrum. Az ASZC többek között a makói Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola fenntartója.

A megyei katasztrófavédelem azt közölte honlapján, együttműködési megállapodást írt alá február 16-án az Igazgatóság tanácstermében Bagdán Boglárka agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár asszony jelenlétében Szatmári Imre tű. dandártábornok, megyei igazgató és Dr. Horváth József, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója.

A megállapodás értelmében a mezőgazdasági képzésben tanuló fiatalok nagyobb betekintést nyerhetnek a katasztrófavédelmi feladatok menetébe. A prevenciós szemléletet figyelembe véve tájékoztatást kapnak a mezőgazdasági, szabadterületi tüzekkel kapcsolatos szabályozásról, a káresetek felszámolásának menetéről és az önkéntesség, valamint az öngondoskodás jelentőségéről.

Az Alföldi Agrárszakképzési Centrumhoz tartozó szakképző intézmények tanulói mind a logisztika, mind a viharkárok felszámolása során képesek segítséget nyújtani a kárfelszámolásban. A tanulók és az oktatásban részt vevő szakemberek tudása, valamint a tűzoltói beavatkozások tapasztalatai megfelelő alapot biztosítanak a tapasztalatok cseréjére, az innovációs lehetőségek megismerésére.

A tanulók a szakmai együttműködés keretein belül a közösségi szolgálattal kapcsolatos kötelezettségeik teljesítésére is új lehetőségeket ismerhetnek meg.

(Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink