Taekwon-do magyar bajnokságot rendeznek Makón

A Makó Budo Klub és Club Dynamic Szeged ITF Taekwon-do szakosztályai Makón rendezik meg március 5-én a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságát. Lesz női és férfi egyéni formagyakorlat, szabadküzdelem, tradicionális küzdelem, speciáltörés és erőtörés. A verseny kapcsán mondta el gondolatait Gera József a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség oldalának.

A Makó Budo Klub Taekwon-do szakosztályának vezetője elmondta, miután kiderült, hogy időben már lecsúsztak a rendezés szövetségi megpályázásának végső határidejéről és emiatt lehet, hogy elmarad a verseny, beszélgetett Rádainé Rózával, a Barátság Se elnökével. Arra jutottak, hogy rendezzék meg közösen. Megpályázták és a Szövetség – ha egy napos lebonyolítással is – de szerencsére mégiscsak engedélyezte a versenyt. A versenyre Harmat László alapító nagymesterük is eljön.

Elárulta sok, segítő van. Például Bárdi Andrea művész-tanár vállalta a 400 db érem elkészítését, hogy különleges érem legyen a helyezettek nyakában.

Gera Józsefet egyébként Máté Zoltán mesterék imponáló bemutatója után töltötte el a felismerés, hogy ő mindig is a Taekwon-dot kereste és neki ezt kell választanani, valamikor 1985 majálisán Makón. Szegeden tanult, rátalált a szegedi klubra. Akkor még Gombos Attila, Vöneki Zoltán, Ács Sánta mesterek 4-5 guposak voltak. Büszkeséggel tölti el, hogy ők a tanító mesterei. Az idei évben már jubilálnak Makón: 20 éve volt az első Taekwon-do edzés a városban, 13 éve csatlakoztak a most 33 éves Makó Budo Klubhoz.

(Fotó: Magyar ITF Taekwon-do Szövetség/Facebook)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

49 éve született Elek Ferenc Jászai Mari-díjas magyar színész, a Budapesti Katona József Színház tagja.

Tovább »

Madármegfigyelő túra lesz holnap Apátfalvánál

Júniusban, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság valamennyi tájegységén szervezünk túrákat, előadásokat. A térségben Apátfalvánál lesz madármegfigyelő túra holnap reggel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Rendvédelmi napot rendeztek a Kálvin Téri Református Általános Iskolában

A diákok és pedagógusok kedden először történelmi utazást tehettek a „Petőfi 200” Emlékév alkalmából az 1848/49-es szabadságharc Szegedi 3. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, majd a hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. páncélozott Gyalogdandár Helyőrség Támogató Parancsnokság Komendáns Szakaszdíszelgő csoportjának fegyveres alaki bemutatóját tekinthették meg.

Tovább olvasom »