A Givaudan érte el a legnagyobb exportárbevételt a megyében

Csütörtökön Szegeden bemutatták a Top 100 – Csongrád Megye Gazdasága 2021 című kiadványt.

A száz legnagyobb Csongrád-Csanád megyei cég összesített árbevétele átlépte a kétezer milliárd forintot.

2021-ben Csongrád-Csanád megyében a legnagyobb, 861,303 milliárd forintos nettó árbevételt a hódmezővásárhelyi székhelyű Országos Dohányboltellátó Kft. érte el. A dohány-nagykereskedelmi cég 16 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest. A második helyre a KÉSZ Építő Zrt. került 93,436 milliárd forintos nettó árbevétellel, ami 49 százalékkal haladta meg a 2020-as értéket. A harmadik a Sole-Mizo Zrt. lett – a 2020. évit 9 százalékkal növelve – 89,233 milliárd forintos tavalyi nettó árbevétellel.

A legnagyobb munkaadó a Pick Szeged Zrt. volt 1934 fős statisztikai létszámmal, ettől alig maradt el a ContiTech Fluid Automotive Hungária Zrt. 1918 dolgozójával, a harmadik foglalkoztató a szentesi Hungerit Zrt., 1580 munkavállalóval.

A legnagyobb, 68,840 milliárd forintos exportárbevételt a makói Givaudan Hungary Kft. érte el tavaly, a második a ContiTech Fluid Automotive Hungária Zrt. lett 58,143 milliárd forinttal, a harmadik – a szintén a Continental csoporthoz tartozó – ContiTech Rubber Industrial Kft. 36,336 milliárd forinttal.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink