A héten kiosztják a zsákokat a zöldhulladéknak

Bár a makói önkormányzat és Varga Ferenc alpolgármester szerint semmi baj nem volt a zöldhulladék elszállításának új rendszerével, lakossági nyomásra úgy tűnik, egy időre megoldódott a probléma, ugyanis minden makói háztartás kap 26 zsákot.

,,A zöldhulladékok gyűjtésére szolgáló biológiailag lebomló zsákok (26 db ingatlanonként) a hét folyamán kerülnek kiosztásra a lakosság részére. Munkatársaink hétköznap délutánonként, illetve hétvégén 8:00 és 19:00 között végzik a kiszállítást”

írta közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet kedd délután.

Mint az ismert, többen arról panaszkodtak július elején, hogy a kukásautó nem vitte el a házuk elől a zsákban kirakott zöldhulladékot. A szolgáltató július elsejétől csak a saját zsákjában viszi el a zöldhulladékot és a begyűjtéssel egyidejűleg egy új zsákot ad helyette (azonban sokan ezt se katák meg). Ha pedig továbbiakra van szükség, azt 289 forint+ÁFÁ/darab áron megvehetjük.

A felmerült gondokra a városvezetés úgy reagált, hogy a háztartásonkénti 120 literes zsák bőven elegendő, amiből hetente egyet ad a szolgáltató; az országosan előírttal szemben többször viszik el és a kötegelt gallyakat is elviszik díjmentesen.

A felháborodás miatt végül engedni kényszerültek: augusztus 2-től háztartásonként 2 db zöldhulladék edényzet igényelhető, addig pedig 26 db lebomló zsákot kap minden háztartás a szolgáltatótól.

Ha valaki nem tartózkodik otthon, amikor a zsákokat viszik, akkor az átvétel módjáról a 06/20 328-3195 telefonszámon kap információt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: A magyar lakosság több mint fele lejjebb veszi a fűtést

Alacsonyabb hőmérséklettel, gyorsabb zuhanyzási idővel és LED-es izzókkal terveznek spórolni a legtöbben a magyarok közül a megnövekedett rezsiárak miatt – derül ki az IKEA kutatásából. A megkérdezettek többsége szerint jobb lenne a 18 fok feletti hőmérséklet otthon, a legtöbben mégis lejjebb tekerik majd a termosztátot, és takarékos termékeket is igyekeznek beszerezni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink