Nem jogerős: életfogytiglanra ítélték a makói kettős gyilkost

A Szegedi Törvényszék különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt – nem jogerősen – életfogytig tartó, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 (tíz) év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki 2004-ben egy 77 éves édesanya és 51 éves lánya életét oltotta ki. Legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra – közölte a Szegedi Törvényszék.

Makón, a Szegedi utca egyik házában 2004. november 16-án holtan találtak egy 78 esztendős asszonyt és a hozzá látogatóba érkező 51 éves lányát.

A tényállás szerint  Sz. Dénes reggel a szomszédos ingatlan téglakerítésén keresztül bemászott a ház udvarába, ahol vascsővel többször fejbe ütötte az idős nőt, amitől magatehetetlen állapotba került. Röviddel ezután érkezett meg a lánya, akit szintén többször fejbeütött a vascsővel, majd mindkettejüket megölte, elmetszette a nyakukat.

Ezt követően Sz. a házban evett és ivott, illetőleg értéktárgyak után kutatott, de nem találta meg az eldugott pénzt. A férfi ugyanazon az útvonalon, ahogyan a házba jutott, távozott.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség azért fellebbezett, hogy tényleges életfogytiglannal sújtsák, tehát egyáltalán ne lehessen soha feltételes szabadságra bocsátani. A vádlott és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbeztek.

A férfira tavaly februárban találtak rá, a mórahalmi járásban él, nőtlen, gyermektelen, vagyontalan, hajléktalan. A házban talált kesztyűből, a vascsőről és az egyik áldozat körme alól vett mintából is mutatták ki DNS-ét.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink