A hódmezővásárhelyi és a szegedi önkormányzat a vétó ellenére is követeli az EU-s helyreállítási alap forrásait

249 magyar és lengyel önkormányzat közösen követeli: ha a kormányaink lemondanak róla, az önkormányzatok kapják az EU-s helyreállítási alap forrásait – közölte hétfőn délután Karácsony Gergely. A listán olvasható Szeged és Hódmezővásárhely is, Makó polgármestere nem írta alá a kezdeményezést.

Budapest főpolgármestere azt írta: ,,összefognak a lengyel és magyar települések, hogy világossá tegyék: a kormányaink nem egyenlőek az országainkkal. Az Orbán-kormány foglyul ejtette Magyarországot, de azzal, hogy most felhatalmazás nélküli vétópolitikával béklyózza egész Európa válságkezelését, immár nem csak a magyar érdekek, de a magyar értékek ellen is cselekszik.”

Úgy véli, ,,a magyar kormány eddigi gazdasági válságkezelése elhibázott, megint csak a keveseknek kedvez, a többséget az út szélén hagyja.”

Felmérések szerint Magyarországon vannak a legtöbben egész Európában azok, akiknek a jövedelmét vagy már érintette, vagy várakozásaik szerint érinteni fogja a gazdasági válság.

,,Ilyen helyzetben az a nemzeti érdek, hogy az unió által kínált segítséget igénybe vegye az ország. És a magyarok értékeivel is szembe megy a kormány. Hiszen minden Brüsszel-ellenes uszítás, minden hazug propaganda ellenére a magyarok túlnyomó többsége továbbra is elkötelezett Európa és az európai értékek mellett. Az úgynevezett jogállami kritériumok éppen ezen értékekből következnek.”

– fogalmazott Karácsony.

,,Az elmúlt napokban lelepleződött a kormány hazugsága: a jogállami feltételeknek semmi közük a bevándorláshoz. Sokkal több közük van a lopás megakadályozásához. Ez fáj az Orbán-kormánynak. Hogy a jogállami kritériumok nagyobb részt korrupcióellenes szabályok” – fűzte hozzá.

Szerinte, ha a magyar és a lengyel kormány nem tágít, akkor a megoldás az önkormányzatok bevonása lehet. Az, hogy a magyaroknak és a lengyeleknek járó segítséget az önkormányzatokon keresztül juttassák célba.

Az Európai Bizottság elnökének írott levelük ide kattintva olvasható. A levelet aláírta többek között Hódmezővásárhely és Szeged polgármestere is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább olvasom »