A hódmezővásárhelyi és a szegedi önkormányzat a vétó ellenére is követeli az EU-s helyreállítási alap forrásait

249 magyar és lengyel önkormányzat közösen követeli: ha a kormányaink lemondanak róla, az önkormányzatok kapják az EU-s helyreállítási alap forrásait – közölte hétfőn délután Karácsony Gergely. A listán olvasható Szeged és Hódmezővásárhely is, Makó polgármestere nem írta alá a kezdeményezést.

Budapest főpolgármestere azt írta: ,,összefognak a lengyel és magyar települések, hogy világossá tegyék: a kormányaink nem egyenlőek az országainkkal. Az Orbán-kormány foglyul ejtette Magyarországot, de azzal, hogy most felhatalmazás nélküli vétópolitikával béklyózza egész Európa válságkezelését, immár nem csak a magyar érdekek, de a magyar értékek ellen is cselekszik.”

Úgy véli, ,,a magyar kormány eddigi gazdasági válságkezelése elhibázott, megint csak a keveseknek kedvez, a többséget az út szélén hagyja.”

Felmérések szerint Magyarországon vannak a legtöbben egész Európában azok, akiknek a jövedelmét vagy már érintette, vagy várakozásaik szerint érinteni fogja a gazdasági válság.

,,Ilyen helyzetben az a nemzeti érdek, hogy az unió által kínált segítséget igénybe vegye az ország. És a magyarok értékeivel is szembe megy a kormány. Hiszen minden Brüsszel-ellenes uszítás, minden hazug propaganda ellenére a magyarok túlnyomó többsége továbbra is elkötelezett Európa és az európai értékek mellett. Az úgynevezett jogállami kritériumok éppen ezen értékekből következnek.”

– fogalmazott Karácsony.

,,Az elmúlt napokban lelepleződött a kormány hazugsága: a jogállami feltételeknek semmi közük a bevándorláshoz. Sokkal több közük van a lopás megakadályozásához. Ez fáj az Orbán-kormánynak. Hogy a jogállami kritériumok nagyobb részt korrupcióellenes szabályok” – fűzte hozzá.

Szerinte, ha a magyar és a lengyel kormány nem tágít, akkor a megoldás az önkormányzatok bevonása lehet. Az, hogy a magyaroknak és a lengyeleknek járó segítséget az önkormányzatokon keresztül juttassák célba.

Az Európai Bizottság elnökének írott levelük ide kattintva olvasható. A levelet aláírta többek között Hódmezővásárhely és Szeged polgármestere is.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink