📺 A Jobbik azt szeretné elérni, ha valahol van külföldi dolgozó, akkor ne rúghassanak ki magyart

„Legyen a magyar munkavállaló védett státuszú” — tette világossá pártja célját Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, aki a budaörsi Continental gyár előtt tartott hétfőn sajtótájékoztatót.

A Continental makói üzeme korábban állami támogatást kapott beruházásra, munkahelyteremtésre, de annak egy részét visszafizetni kényszerült, mert akkor is leépítette a munkavállalói egy részét. Év végével 50 munkavállaló elbocsátásáról döntöttek — emlékeztetett a jobbikos politikus. Bár 150 indonéz dolgozó is megtalálható a Continental alkalmazottai között, mégis minden elbocsátott munkavállaló magyar – tette hozzá.

A cég közleménye szerint vizsgálták az elbocsátandó munkavállalók munkateljesítményét. Ennek fényében még érdekesebb, hogy mindegyikük magyar, mintha az ő teljesítményük alacsonyabb színvonalú lenne, és ők alacsonyabb rendű munkavállalók lennének, mint a külföldi vendégmunkásoké.

A Jobbik-Konzervatívok egy olyan törvénymódosító javaslatot tesz le a Parlament asztalára, amely védett státuszúvá teszi a magyar munkavállalót. Minden olyan esetben tehát, amikor egy cég idegen vendégmunkásokat alkalmaz, addig ne lehessen elbocsáatni a náluk dolgozó magyarokat.

Mindaddig, míg százával állnak rendelkezésre ázsiai migránsmunkások, addig ne a magyarokat bocsássák el a saját hazájukban.

Nyilván nem vonatkozik ez a kitétel arra az esetre, ha valaki súlyosan megsérti a munka törvénykönyvét, de ezek már egyedi elbírálású esetek – emelte ki Z. Kárpát Dániel. Hangsúlyozta: mindaddig, amíg ezek az adóforintokkal támogatott külföldi multicégek vendégmunkásokat is alkalmaznak a magyarok mellett, addig a magyarok legyenek védett státuszúak. „Ne lehessen elbocsátani se csoportosan, se egyénileg magyart, amíg ázsiai migránsmunkások dolgoznak náluk tömegével.”

A Fidesz-kormány hazugságait lelepleztük ebben a kérdésben. Most meg kell állítanunk azt a tendenciát, hogy magyarok százezrei menekülnek kényszerből nyugatra, helyettük pedig ázsiai migránsmunkások százezreit hozza be a kormány – tette hozzá.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve hunyt el Ferenczi Sándor orvos, pszichoanalitikus, a magyar pszichoanalitikai iskola megteremtője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink