A Jobbik makói szervezete is megemlékezett Trianonról

A Jobbik helyi szervezetének nevében a makói elnökség helyezte az emlékezés virágait az öt évvel ezelőtt elültetett Trianon emlékfánál – számolt be róla közösségi oldalán Zeitler Ádám.

„Trianonra nem elég emlékezni, de küzdeni is kell ellene!”

„Trianonra nem elég emlékezni, de küzdeni is kell ellene! 1920. június 4-én Trianon nem megtörtént, hanem elkezdődött. Elkezdődött, és mind a mai napig tart”

– mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke a trianoni békediktátum 100. évfordulóján tartott beszédében.

A politikus szerint most nem az országunkat csonkítják, hanem sokkal inkább a lelkünket:

 „Mintha az a bizonyos kétharmad elvette volna nagyon sok honfitársunk hitének a kétharmadát.”

Jakab úgy látja, hogy sok magyar ember ma nem hisz a változásban, nem hisz önmagában. Helyette azt hiszik, hogy majd jön valaki és megoldja az ő problémáját.

 „És igen, Trianon most is tart. A mi Trianonunk az a több százezer magyar, aki elhagyta ezt a hazát. A mi Trianonunk az a félmillió honfitársunk, aki elveszítette az állását. A mi Trianonunk a 107 ezres minimálbér, az 54 ezres közmunka, a 28 ezres minimálnyugdíj. A mi Trianonunk az az évente 38 ezer ember, aki meghal a kórházakban, mert nem jut hozzá a megfelelő orvosi ellátáshoz! A mi Trianonunk a sokezer magyar, akiket a bankok az utcára tesznek némi profitért. De legfőképp a mi Trianonunk az, hogy hagyjuk, hogy ez így legyen.”

– sorolta, Jakab, majd így folytatta:

 „A ma Trianonja a lelkekben zajlik. És igen, én revíziót akarok. A lélek, a hit revízióját! Hogy igenis képesek legyünk erőt adni ennek a nemzetnek!”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Apátfalvi kislánynak szervezett gyűjtést a Trollfoci

Pénzes Annabella 3 éves Apátfalván élő kislány. Diffúz Pontine Glioma, rövidítve DIPG-vel, agresszív gyermekkori agydaganattal szenved. Magyarország legnépszerűbb focis oldala jótékonysági árverést indított, Gulácsi Péter cipőjére lehet licitálni május 13-ig.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink