Összefogással készült a csanádpalotai trianoni emlékmű

A kopjafát Szügyi László, helyi lakos, képviselő faragta. A talapzatot Kovács Sándor, a tartószerkezetet ifj. Deli István, szintén helyi lakosok készítették – számolt be róla a Kelemen László Művelődési Ház. Dr. Debreczeni István polgármester az összefogás fontosságáról beszélt a trianoni megemlékezésen.

Június 4-én 19:00-kor rendezték meg Csanádpalotán a trianoni diktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából a városi megemlékezést. Felavatták az évfordulóra készült kopjafát, valamint fáklyagyújtással és koszorúzással is emlékeztek.

Dr. Debreczeni István beszédében kifejtette: ,,az a nép, nemzet, amely nem tanul az elkövetett hibákból, újra és újra súlyos árat fog fizetni.” A polgármester minden lakó nevében megköszönte azoknak a munkáját, akik az emlékmű készítésében részt vettek.  – Ez a kopjafa valamennyi csanádpalotainak és magyar embernek készült – fűzte hozzá, majd felidézte Gróf Széchenyi István szavait: szómagyar, akik csak szép szavakat mondanak ölbe tett kézzel, de minden magyar, akik a munkából is kiveszik részüket.

A városvezet szerint Csanádpalotán szükség van azon emberek összefogására, aki tenni akarnak a városért; bízik benne, hogy azok kerülnek többségbe, akik a jót, szépet akarják.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább »

2020-ban nettó 160 ezer forint volt az átlagbér Makón

2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210 585 Ft volt (ez 21%-kal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268 405 Ft). A GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva megvizsgálta a nettó keresetek alakulását a COVID járvány első évében. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makói, nagylaki, kiszombori rendőr kapott elismerést

A Rendőrség napja alkalmából a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság több munkatársa is elismerésben részesült. Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitány a 2022. április 29-én, Szegeden rendezett ünnepségen az országos elismerésekhez is gratulált.

Tovább olvasom »