A Jobbik saját sikerének tartja a csok kiterjesztését az egyetemistákra

[ad 1]

A Jobbik szerint a párt írásbeli kérdése nyomán tette elérhetővé a kormány az egyetemisták számára is a családi otthonteremtési kedvezmény tízmillió forintos összegét. A Jobbik továbbra is szorgalmazza a csok újabb kiszélesítéseit, valamint a családbarát felsőoktatás kialakítását más eszközökkel is.

Novák Előd országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke vasárnap reggeli közleményében emlékeztetett rá, hogy a párt január 13-án benyújtott kérdésére válaszul Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter még azt közölte:

ha a felsőoktatási intézmények hallgatói a csokot igénybe kívánják venni, akkor dolgozzanak munkaszerződés alapján legalább 180 napot.

A Jobbik azonban felhívta a miniszter figyelmét: ez a kormányzati elvárás a pályakezdők után a cégek által igénybe vehető adókedvezmény biztosításának feltételeibe ütközik, hiszen a huszonöt év alatti munkavállalónak igazolnia kell a munkáltató részére, hogy legfeljebb 180 nap biztosítási kötelezettséggel járó munkaviszonnyal rendelkezik. Így az egyetemisták csak abban az esetben tudták igénybe venni a csokot, és fognak később a diploma megszerzése után pályakezdőnek is minősülni, ha pontosan 180 napot dolgoznak, se többet, se kevesebbet.

Novák arról tájékoztatott, hogy a Népesedési Kerekasztal januári ülésén is felmerült ez a probléma.

A Jobbik alelnöke szerint az egyetemistákat lényegében döntés elé állította eddig a kormány, miszerint vagy a csokot veszik igénybe (amennyiben munkaszerződés alapján dolgoznak, vagy vállalkozással rendelkeznek), vagy inkább a diploma megszerzését követően a pályakezdők után igénybe vehető adókedvezményt biztosítják a munkáltatónak (aminek hiányában az elhelyezkedés nehezebb).

A Jobbik üdvözli, és saját sikerének is tartja, hogy a héten elfogadott kormányrendelet nyomán a felsőoktatási intézményben tanulók is hozzáférhetnek a tízmilliós támogatáshoz.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Top Employer 2022 díjat nyert a Lidl Magyarország

A Lidl Magyarország első alkalommal került be a Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok közé. A díjjal a független “Top Employers Institute” azokat a munkáltatókat ismeri el világszerte, akik kiemelkedő munkavállalói körülményeket biztosítanak – közölte a vállalat a héten.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink