A Jobbik szerint a kormánynak véget kell vethetnie a vendégmunkások ,,üzemszerű” importjának

Hogy a veszélyhelyzetre hivatkozva visszaél a fideszes kormány a jogállami normákkal, az nem újdonság. Nincs ez másként a szervezett munkaerőimporttal sem. A multicégek kegyeit tovább keresve, láthatólag végérvényessé tették a harmadik országokból érkező munkavállalók foglalkoztatását könnyítő szabályozást – írja közleményében a Jobbik.

Az ellenzéki párt szerint úgy tűnik, fideszes olvasatban a teljes foglalkoztatás úgy néz ki, hogy miközben harsányan kikelnek a migrációval szemben, nem csak, hogy engedik, de kifejezetten szervezik az egzotikus országokból történő munkaerőimportot ma már tízezres nagyságrendben. Felhívják rá a figyelmet: ,,miközben tétlenül szemlélik, hogy Magyarországon tömegek esnek ki Európa legkegyetlenebb munkanélküli ellátási rendszeréből, és százezrek kényszerülnek arra, hogy kivándorlóként kezdjenek új életet.”

A néppárti Jobbik eddig is felemelte a szavát, és ezután is tiltakozni fog a vendégmunkások üzemszerű importjával szemben. Szorgalmazzuk, hogy a szülőföldön boldogulni kívánó honfitársaink kapjanak meg minden segítséget, akár ingyenes átképzés formájában. Magyarország képes lenne arra, hogy a saját erőforrásaira támaszkodva, a saját humánerőforrásaiba fektetve – az oktatást és az egészségügyet is megerősítve – felvegye a harcot a kényszerű kivándorlással szemben. A kérdés, hogy ezzel miért ellentétes Orbánék minden egyes lépése – közölték.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Lángszórós Alakulat: milliók mentek el városi rendezvényekre, de a Makó FC tönkretevői bujkálnak

Eddig úgy gondoltuk, hogy nem feladatunk a politikába beleszólni, de a politika beleszólt a csoport életébe. Sajnos városunk vezetése nem képes felelősséget vállalni, sem önállóan dönteni olyan kérdésekben, melyek meghatározzák a városban élők jövőjét – fogalmaztak oldalukon a makói Lángszórós Alakulat tagjai.

Tovább olvasom »