Fodor Barbara irodalmi performansza

Fodor Barbara hallgató a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, képalkotás alapszakon. Szegedtől Le Havre-ig már húsz vizuális kiállításon mutathatta be képeit napjainkig. Ezúttal új dologra vállalkozik, új terepen próbálja ki magát: az irodalmat ötvözi a performansz művészettel.

2019-ben és 2020-ban a Magyar Tudományos Akadémia és a ,,A Tudomány Támogatásáért a Dél-Alföldön” Alapítvány SZAB Tudományos díján második helyezést ért el pályaművével, 2021-ben pedig már meg is nyerte az első díjat művészetek kategóriában. A két évenként megrendezett OTDK-n is több alkalommal képviselte már az SZTE-JGYPK Rajz-művészettörténet Tanszéket Képgrafika és Installáció szekcióban. A képzőművészettel párhuzamosan verseket is közöl. Egyebek mellett a Kalligram és a Híd folyóiratok is publikálták írásait. 2019-ben jelent meg első könyve, Prof. dr. Szabó Tibor egyetemi tanárral közösen, Sors-cserepek címmel, de a 2021-es Szegedi Horizont antológiába is beválogatták verseit. A Törzsasztal Műhely elnevezésű csoportosulás tagja. Több, Szeged városához kötődő művészeti kiállítás, program valósult már meg Barbara szervezésében.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📷 Elismerték a nyugalmazott makói főlevéltáros munkáját

Hétfőn délelőtt a Csongrád-Csanád Megyei Levéltári Napok programján a helytörténet-kutatások legújabb eredményeiről számoltak be a Korona alsó termében. Vig Zoltán nyugalmazott főlevéltáros negyven évnyi levéltári munkája elismeréséül Oltvai-díjat vett át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Levéltári Nap Makón

Az előzetes meghívóhoz képest annyi változás van, hogy technikai okok miatt a rendezvény helyszíne nem a városháza díszterme, hanem a Korona rendezvényterme lesz.

Tovább olvasom »