A Jobbik új elnöke felrázná az ellenzéki választókat és az ellenzéket

Gyöngyösi Mártont, a Jobbik Európai Parlamenti képviselőjét választották meg a párt új elnökének. Gyöngyösi a voksok 68 százalékát kapta a tisztújító kongresszuson, míg Földi István 29 százalékot.

Gyöngyösi Facebook oldalán azt írta, programjában reális célokat, világos gondolatokat és rendezett sorokat ígért. ,,A Jobbik egy nemzeti-konzervatív, az európai irány mellett elkötelezett párt marad, amely minden magyar embert képviselni kíván. Ehhez fogom tartani magam” – írta.

A frissen megválasztott elnök szombat délután sajtótájékoztatót tartott, amin először megköszönte a delegáltak és a tagság támogatását, a párt ügyvezető elnökének, Potocskáné Kőrösi Anita munkáját, illetve valamennyi vetélytársának a fair, tisztességes küzdelmet.

A magyar néppárt új elnöke hangsúlyozta: a tisztújítás után a tagság arra vágyik, hogy a nyugtalanság időszakát követően újra munkához lássanak és építkezzenek.

Mostantól közös céljainkra kell koncentrálnunk, hogy reményt tudjunk adni a magyar embereknek. A Jobbik elnökeként egy nemzeti, konzervatív pártot szeretnék vezetni és építeni, ma ugyanis Magyarországon nincsen se valódi nemzeti, se valódi konzervatív párt a politikai palettán

– mondta Gyöngyösi, hozzátéve, eközben nem engednek az Európa-pártiságukból sem. Az új elnök egy értékelvű, önazonos pártot szeretne, amely felvállalja saját elképzeléseit, az önazonosság soha sem lehet azonban öncélú, jegyezte meg.

Mint mondta, azok az elvek, amelyeket az Elvi Nyilatkozatukban is megfogalmaztak, azok a magyar emberek problémáira és a magyar nemzeti sorskérdésekre fókuszálva egyfajta kiutat kell, hogy jelentsenek.

,,Azt szeretném, ha a Jobbik valamennyi, hazájára büszke, demokratikus gondolkodású magyar ember szellemi otthona és közössége lenne”

– emelte ki.

,,A Jobbik célja egy sikeres, jóléti, európai Magyarország megteremtése, amely biztonságot és kiszámíthatóságot nyújt minden polgárának”

– fogalmazott.

Gyöngyösi szerint az elmúlt időszakban az ellenzék a pártok együttműködésére koncentrált, és ennek részleteivel foglalkozott. Úgy látja, bár ezek fontos kérdések, amelyek a következő hónapokban, években még előkerülhetnek, ugyanakkor nekik április 3. után el kell gondolkodniuk, hiszen az ellenzék teljesen összeomlott a megmérettetésben.

Mint mondta, lehet, hogy sor fog még kerülni ellenzéki együttműködésre, de szerinte a Jobbiknak most elsősorban a nemzeti-konzervatív politikát kell megerősítenie.

Arra is kitért, vannak olyanok, akik szerint teljesen esélytelen legyőzni a Fideszt demokratikus szabályok között, míg egy másik véleménytábor szerint csak a Fidesszel együttműködve lehet ma politizálni.

,,Nekem az a feladatom, hogy felrázzam az ellenzéki szavazókat, felrázzam az ellenzéket, és a Jobbik vezetésével megmutassuk, hogy igenis lehet ezzel a kormánnyal szemben alternatívát képezni és olyan politikát kínálni, amely kivezeti Magyarországot a nehéz helyzetéből”

– mondta Gyöngyösi Márton.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »