A katasztrófavédelem már ,,csanádosította” nevét, de hivatalosan még a régi nevükön működnek

Mint az ismert, a trianoni békeszerződés 100. évfordulóján, június 4-én változott Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megyére. Ezt a névváltozást a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján is rövid úton eszközölték az igazgatóság nevének átírásával. Csakhogy ahhoz Alapító Okiratot kellett volna módosítani.

A lánglovagok.hu-nak azt közölte a Belügyminisztérium, ahhoz, hogy módosítani lehessen a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Alapító Okiratát, először a katasztrófavédelmi szervek jogállását meghatározó jogszabályt kell módosítani.

A Magyarország megyéiről, a megyék nevéről és székhelyéről rendelkező országgyűlési határozatban rögzített névváltozás számos jogszabály módosítását generálja, ezért külön jogszabályban történik a törvények, illetve a kormány- és miniszteri rendeletek módosítása.

A Csongrád megye névváltoztatását elrendelő törvényt 2020. június 23-án hirdették ki, az ehhez kapcsolódó kormány- és miniszteri rendeletek módosítására vonatkozó előterjesztés pedig jelenleg a szakmai koordináció szakaszában van. A módosított rendeletek kihirdetése a kormány döntése után meg fog történni.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján feltüntetett új név megfelel a jogszabálytervezetben meghatározott új elnevezésnek, és bár az új név feltüntetése időben meghaladta a vonatkozó jogszabály hatálybalépését, – mivel a katasztrófavédelmi szervek honlapjai ügyfél- és lakosságtájékoztató felületként működnek – az joghatás kiváltására nem alkalmas

– írja a Belügyminisztérium.

(langlovagok.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink