📺 A Keriseknek a tanulás most befektetés, beszerzés, raktározás

Hat osztályból összesen 100 végzőst, 66 érettségire és 34 szakmai vizsgára készülő diákot köszöntöttek szombaton a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium szalagavatóján.

Papós András köszöntőjében örömtelinek nevezte, hogy van közönség, így szülők, rokonok, barátok is részesei a nagy eseménynek. Szerinte a ruhákra tűzött szalag mutatja, hogy olyan diákok állnak itt, akik hamarosan a felnőttek világába kerülnek.

A következő időszakban ballagás, érettségi vizsga, ötödév, vagy továbbtanulás vár a diákokra. A Keri igazgatója úgy vélte, lehetnek pillanatok, amikor reménytelennek látszik a továbbhaladás, de a szülők és a pedagógusok már csak szurkolhatnak, hogy a tanulók megértik-e, a ,,megúszás” időszakának vége. Támogatnak, ha kell, de a végső hajrá még keményebb munkát kíván – fogalmazott.

Papós kifejtette: az építészeti ágazatokban tanulók úgy érezhetik, nem a fal, hanem a tudás építése a legnehezebb. A tanulás most a pénzügyiseknek befektetés; a kereskedőknek beszerzés; a logisztikusoknak raktározás; az informatikusoknak adatgyűjtés; a gépészeknek pedig az jár majd a fejükben: ,,mi vagyok én, robot, akinek csak tanulnia kell?”

A szalagok feltűzése után két keringőt és a közös finálét adták elő a végzősök, illetve az est folyamán az iskola tanulói, volt diákjuk, Magda Nikolett és az Írisz Táncklub adott műsort. A szalagavatóról sok-sok képet készítettünk, ezeket Facebook oldalunkon találják:

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink