A kilépő sávon akart bejutni Romániába egy mikrobusz Nagylaknál

A kilépő forgalom számára fenntartott sávon haladva próbált bejutni az országba egy román rendszámú mikrobusz sofőrje Nagylakon. Abban bízott, így elkerüli az egészségügyi ellenőrzést és nem kell karanténba vonulnia – adta hírül az aradihirek.ro.

A héten ez már a második eset volt – közölte az aradi határrendészet még csütörtökön. A Németországból román vendégmunkásokat szállító sofőr és két utasa nem rendelkezett a koronavírus elleni védettséget tanúsító Covid-igazolvánnyal és negatív tesztjük sem volt, ezért a december 10. óta érvényben lévő szabályok értelmében kötelező karanténba vonulniuk. Ezt akarták kijátszani a nagylaki országúti határátkelőhelyen úgy, hogy nem a számukra fenntartott sávon haladtak, hanem a forgalommal szemben, a kilépő oldalon akartak „besurranni” – írja a portál.

Most a kötelező karantén mellett tiltott határátlépés kísérletének a vádjával bíróság elé állítják őket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink