Nem hosszabbították meg a tanárok oltási határidejét

Nem hosszabbította meg a kormány december 15-ről év végéig a pedagógusok kötelező oltásának a határidejét – tudatták az atv.hu megkeresésére az EMMI részéről. Az oltás pótlására van lehetőségük december 31-ig.

,,Értesülésük téves, nem változott a határidő. A jogszabály eleve azt rögzítette, hogy akik december 15-ig nem vették fel az oltást, azoknak a munkáltató felhívását követően 15 napjuk van arra, hogy ezt pótolják” – ezt válaszolta az EMMI sajtóosztálya az atv.hu-nak arra, hogy az RTL Híradó szombaton tudatta: meghosszabbította a kormány a tanárok kötelező oltásának határidejét, az érintettek hétfőn kapják meg az erről szóló levelet.

Az eredeti határidő december 15-én lejárt, a Pedagógusok Szakszervezete pedig figyelmeztető sztrájkot helyezett kilátásba január 31-re, hogy ne küldjék kényszerszabadságra a beoltatlan oktatókat. Az RTL Híradó arról számolt be, hogy értesülése szerint az új határidő december 31., eddig kell a pedagógusoknak felvenniük az első oltást. Erre írták most az EMMI részéről, hogy téves.

A minisztérium azt is közölte, a beoltott pedagógusok aránya jóval 90 százalék fölött van.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink