“A kis mozgékony, energiabomba kislányunk most felállni sem tud egyedül”

Sajnos minden hétre jut egy tragikus eset, amiben családok omlanak össze, mert nem bírják beteg gyermekük gyógyíttatásának anyagi terhei alatt. Vannak a kivételes esetek, mint Zente  és Levente, akiknél már a gyógymód maga is horribilis összegbe került, de vannak azok a családok is, akiknél az állandó kezelésre járás és folyamatos jelenlét vezet odáig, hogy kénytelenek választani munkájuk és szerettük között.

Utóbbiba tartozik Hanna családja is, akiknek kálváriája nyáron vette kezdetét. A család néhány hónap leforgása alatt jutott el odáig, hogy segítségért fordultak a nyilvánossághoz.

A szőke hajú, kék szemű kislány július közepén került először kórházba, mikor már napok óta 38-40 fokos láza volt. Miután egy székesfehérvári orvos tévesen bárányhimlőt diagnosztizált nála, a kórházban kiderült, hogy valójában vesemedence gyulladása van. Bent tartották, és egy hét alatt kikezelték a kis a beteget.

Augusztus 20-ára készülve a szülők azonban ismét hőemelkedést észleltek Hannán, ezért azonnal a kórházba mentek vele, ahol a kétnapos megfigyelés alatt a kislány vérképe folyamatos romlást mutatott. Így kötöttek ki a Semmelweis Egyetem Gyermekklinikáján, ahol a csontvelő mintavétel előzetes eredménye daganatos megbetegedésre negatív eredményt mutatott. Vérszegénység gyanújával küldték haza a családot.

Három nap múlva csörgött a telefon, hogy azonnal menjenek vissza a klinikára, mert a szövettani eredmény megváltoztatta a diagnózist és kimutatta, hogy a 23 hónapos kislánynak akut lymphoid leukémiája van. A körülbelül nyolc hónapig tartó szteroidos, kemoterápiás kezelést azonnal megkezdték, ám ezekre csak az édesapa vihette a gyermeket, párja ekkor ugyanis már 6 hónapos kismama volt. Mivel az édesanya nem mehet az osztályra, a kislány pedig folyamatos felügyeletet igényel a nap 24 órájában, bármilyen komplikáció esetén 1-1,5 órán belül kórházba kell szállítani, ahol egyébként is heti több napot kell töltenie a kezelés miatt, az édesapának fel kellett adnia állását, hogy gondoskodni tudjon róla.

“A 2.-ik születésnapját szeptember 24.-én is a kórházban ünnepeltük egy elkülönített steril szobában, ekkor 30 napra ragadtunk be, elkapott egy hasmenéses calici vírust, majd szepszise lett, valamint 3 mellkasi műtéten esett át alig 1 hónap alatt. A kis mozgékony energiabomba kislányunk most felállni sem tud egyedül, menni is csak nagy nehezen segítséggel, mert az izmai elsorvadtak.”

– írja az édesapa, aki segítséget kér, mert munkáját elvesztve, a kezelés finanszírozásában anyagi tartalékaik az elmúlt hónapok során kimerültek, miközben decemberben érkezik második gyermekük.

A közösségi összefogás már megindult. Székesfehérvár környékén már több felajánlással és rendezvénnyel próbálják támogatni a családot. Amennyiben Ön is hozzájárulna a kislány gyógyulásához, az alábbi számlaszámra utalhat:

Bankszámla szám:

UniCredit Bank – Lejer Ákos

10918001-00000038-48070004

IBAN: HU55 10918001-00000038-48070004

Bankkód: 109

SWIFT: BACXHUHB

PayPal: https://paypal.me/adomanyHannanak?locale.x=hu_HU

Közlemény: Adomány Hannának

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Nem mer hozzányúlni a Fidesz a 370 forintos euróhoz

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő felszólalásában arra emlékeztetett, a Fidesz ellenzékből még 250 forintos eurónál kérdőjelezte meg a kormány teljesítményét, azóta ők viszont több mint száz forintos drágulást vittek végbe, így kiszolgálva külföldi stratégiai partnereik érdekeit, akiknek jól jön a gyenge forint.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Nem mer hozzányúlni a Fidesz a 370 forintos euróhoz

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő felszólalásában arra emlékeztetett, a Fidesz ellenzékből még 250 forintos eurónál kérdőjelezte meg a kormány teljesítményét, azóta ők viszont több mint száz forintos drágulást vittek végbe, így kiszolgálva külföldi stratégiai partnereik érdekeit, akiknek jól jön a gyenge forint.

Tovább olvasom »

Számítógép adomány kérhető rászoruló kisgyermekeknek

Számítógépeket kapnak gyermekek, teljesen ingyen, a digitális felzárkózást segítő céllal. A Mátrix Közhasznú Alapítvány esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekeknek adományoz komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. 

Tovább olvasom »