📺 Hűtés nélkül szállítottak hét tonna félsertést

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Békés megyében ellenőriztek két román teherautót, melyek a megengedettnél kétszer több árut szállítottak, ráadásul szabálytalanul. Az ellenőrzés után mindkét rakományt meg kellett semmisíteni.

A pénzügyőröket egy szolgálaton kívüli kollégájuk értesítette a két gyanús járműről. EKÁER-ellenőrzésen állították meg munkatársaink az autókat, melyek Magyarországról szállítottak húst Romániába. A vizsgálaton kiderült, hogy a teherautók túlsúlyosak, mindkettő összsúlya mintegy duplája volt a megengedettnek.

A raktérben a félsertések egy részét felfüggesztve, másik részüket a véres, koszos padlókon, nem megfelelő körülmények között szállították. A hűtőberendezések nem működtek, a raktér hőmérséklete jóval magasabb volt az előírtnál.

A körülmények miatt a pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a megközelítőleg 7 tonna félsertés azonnali megsemmisítését rendelték el.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább »

A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink