A kiszombori polgárőrök segítenek az ételosztásnál

A jelenleg kialakult járványügyi veszéhelyzetben Szirbik Imre alpolgármester úr felkérte a Kiszombori Polgárőr Egyesületet, hogy jelenlétükkel segítséget nyújtsanak az ételosztásnál a sorban állásra javasolt szabályok betartásában – írja honlapján a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége.

Kis Róbert, az egyesület elnöke elmondta, hogy ennek a felkérésnek 2020. március 23. óta tesznek eleget a veszélyhelyzet visszavonásáig. Már 2019 júniusa 11. óta lehetőség nyílt a napi egyszeri ingyen meleg étel osztására a rászorulok részére. Ez a szolgáltatási forma mintegy 70 fő részére jelent nagy segítséget hétfőtől péntekig. A Kiszombor Nagyközség Önkormányzata által fenntartott Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti Intézmény biztosít helyet és személyzetet az étel kiosztására.

Az elnök hozzátette, hogy a polgárőreink nappal sűrűbb járőr szolgálatot látnak el a faluban. Az iskolás gyerekek csavargásának megakadályozásában, illetve az idősebb korosztály számára a veszélyhelyzetre való felvilágosításban veszünk részt. Mi is azt tanácsoljuk az idős embereknek, hogy lehetőleg maradjanak otthon, ezzel megakadályozhatjuk a vírus elterjedését.

A román határ közelsége miatt megelőző járőr szolgálatot látnak el késő esti és az éjszakai órában a polgárőrök, ha szükséges, akkor segítséget nyújtanak a rendőrségnek.

(csmpszsz.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 A Szent Korona előtt tett esküt a Jobbik frakciója

Nemzeti néppártként a Szent Koronára tett esküvel kezdjük a szolgálatot. Ennél erősebb kötelem nincs. Esküszegők nem leszünk! – írta hétfőn Jakab Péter ahhoz a Facebookon megjelent videóhoz, melyen a tízfős Jobbik-frakció eskütétele látható.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább olvasom »

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »