A korábbi vizitdíj százszorosába kerül egy darab koronavírus teszt

Pénteken a kormányzati koronavírus portálon végre konkrét információkkal szolgáltak arról, hogy mit kell tenni azoknak, akik külföldről térnek vissza hazánkba. Nem igazán siették el a dolgot, hiszen az új szabályozás augusztus 1-től lesz érvényben, így mostantól figyelni kell mely országok zöld, sárga és piros jelzésűek.

Utóbbi kettő kapcsán ugyanis karantén vár a magyar állampolgárra (is), amennyiben nem produkál negatív PCR teszteredményt (a mintavétel helyszíneiért KATTINTSON IDE). Ennek elvégzése viszont nem ingyenes.

30.500 forintba kerül egy teszt, persze, ha angol nyelvű felárat kérünk, akkor ezer forinttal több, viszont ha szombaton lenne szükségünk a vizsgálatra, vagy az eredmény sürgős lenne, 45.750 forintot kell kicsengetnünk.

„Orbánék a baloldali kormányokat megszégyenítő módon a korábbi vizitdíj százszorosát, mintegy 30 ezer forintot kérnek el a családoktól azokért a tesztekért, amelyeket az ő adójukból vettek meg tonnaszámra Kínából. Az egész pofátlanságnak a legteteje pedig, hogy ezt a pénzt odaadják azoknak a magánszolgáltatóknak, akik a teszteket elvégzik, így most az adófizetők pénzén duplán gazdagodhatnak”

– reagált az országos tisztifőorvos bejelentésére Lukács László György.

A Jobbik egészségügyi szakpolitikusa szerint a koronavírus-járvány lehetőséget adott arra, hogy a hazai egészségügyet meggyógyítsa a kormány, helyette viszont nem tett mást, mint fizetőssé tette azt azoknak a családoknak, akik előre tervezett nyaralásukról térnek haza, vagy akik például Angliából, vagy máshonnan jönnének haza rokonlátogatásról.

„Jól mutatja, hogy a hazai egészségügy romokban van, hogy a lakosok szűrését, nem az állami, hanem a fizetős hazai egészségügyben végezteti el a Kormány”

– fogalmazott Lukács László György, hozzátéve, hogy Orbán Viktor hazudott, amikor azt mondta, hogy számára az egészségügy nem üzlet.

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink