A kormány még mindig nem engedi az üres vásárhelyi lakások kiadását

A lakástűz károsultjainak lakhatásának megoldása mindenképpen az önkormányzat feladata – véli Gyopáros Alpár kormánybiztos. Ennek ellenére nem lehet igénybe venni a Csengettyű közi lakások egyikét sem.

Nem adhatja bérbe a vásárhelyi önkormányzat a több mint 30 üresen álló Csengettyű közi lakás egyikét sem. Legutóbb egy bajba jutott családon szerettünk volna segíteni. Amint azt a mellékelt levél mutatja, nem léphetünk – közölte a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A lakásokat a Minőségi Otthoncsere Program égisze alatt az önkormányzat megvásárolta, de a kormányzati mintaprogram egyelőre stagnál. A város fizeti az üres lakások után a rezsit, azokat kiadni azonban, hiába lenne a jelenleginél több önkormányzati bérlakásra igény Vásárhelyen, nem lehet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Nekem mindig fontos volt, hogy átéljem: aki közelebbi kapcsolatba kerül velem, éreztesse, örül, mikor újra találkozunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Megkönnyítette a voksturizmust egy új törvénnyel a Fidesz

Az Országgyűlés megszavazta azt a javaslatot, amely az eddigieknél is szélesebb kapukat nyithat a voksturizmus előtt. A jövőben ugyanis nem kell ténylegesen azon a címen élnie annak, aki lakóhelyet létesít és a fiktív lakcím létrehozása így nem lesz büntethető – írja a HVG a TASZ és a Political Capital közös közleménye alapján.

Tovább olvasom »