A makói múzeum dolgozói meglátogatták a dorozsmai tájházat

Hétfőn a makói József Attila Múzeum dolgozói (6 fő) látogatták meg a Dorozsmai Tájházat. Tanulmányútként ejtették útjukba Szeged-Kiskundorozsmát, ahol a tájházat és a szélmalmot keresték fel – számolt be róla a tájház.

A Dorozsmai Tájház alapítói nagyon örültek ennek a látogatásnak. Ismerősként fogadták a vendégeket, hiszen ők is már több alkalommal látogattak Makóra. A Dorozsmai Tájház és a makói múzeum között megfigyelhető egy “pici” hasonlóság. Mindkét helyen egy kapunyitással be lehet mutatni a helytörténeti gyűjteményt és a tájházat is. A makói Espersit ház építménye pedig nagyon hasonlít a dorozsmai nagygazdaházra, ezért mindig kiemelt figyelemmel kísérik a makói múzeum tevékenységét. A makói múzeummal kölcsönös jó kapcsolat alakult ki és minden találkozás alkalmával örülnek egymásnak.

A tárlatvezetés, melyet Deli Albin vezetett, ezúttal a megszokottól egy kissé eltért. A néprajzi tárgyakról a muzeológusoknak sok újat nem lehet mondani, ezért a tárlatvezető inkább a tájházhoz és a tárgyakhoz fűződő érdekesebb történeteket emelt ki.

(Fotók: Deli Julianna)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Hangszer adományokkal segítik a gyermekeket

A Zenedoktorok jótékony csapata nem csak gyerekeknek, nem csak betegeknek segít, fő eszközként a zene jótékony erejéből merítve. Kórházakban folyó tevékenységekhez a lakosság segítségét kérik, olyan megunt, de még jó állapotú hangszerek és zenei eszközök felajánlását várják, amelyekkel sikeresebb lehet a jótékonysági működés – közölte a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink