A kormánynak Bidenről is Gyurcsány és a krumpli jut az eszébe

A sors furcsa fintora, hogy Dömötör Csaba propaganda-államtitkár pont tegnap éjszaka, Joe Biden beiktatásával egy időben válaszolta meg Jakab Péter amerikai elnökválasztásra vonatkozó kérdését.

A Jobbik elnöke arra volt kíváncsi, hogy

az Orbán-kormány miért tekint a demokratikus választásokra háborúként?

A politikus arra figyelmeztetett, hogy később akár visszájára is fordulhat az, hogy vezető fideszes politikusok, véleményvezérek ennyire keményen támadták Joe Biden személyét, illetve az egész elnökválasztási procedúrát.

„Az egyik elvtárs a múlt hónap elején még arról nyilatkozott, idézem, a magyar kormány készen áll arra, hogy a megválasztott amerikai elnökkel és adminisztrációval a lehető legjobban alakítsa az együttműködést, majd a másik elvtárs, a parlamenti házmester karácsony és az újév előtt valami szövevényes gondolatmenetbe foglalva kétségbe vonja az amerikai választások tisztaságát. Foghatjuk ezeket az ellentmondásos nyilatkozatokat felelőtlenségre, tájékozatlanságra, de szerintem aljasságról lehet szó, ahol a szövetségest a legfőbb riválisának a propagandájával hergeljük nyilvánosan. Ez tisztességtelen, Magyarországnak pedig nem érdeke a szövetségesi rendszerben az ékverés.

Mikor tanulják már meg a leckét, hogy aki a hatalmat akarva fel akar kapaszkodni a medve hátára, az könnyen a gyomrában végzi?”

– írta Orbán Viktor miniszterelnöknek Jakab Péter. 

Dömötör Csaba először arról biztosította a jobbikos pártelnököt, a kormány arra törekszik, hogy jó kapcsolatokat ápoljon az Egyesült Államokkal.

Majd némi képzavarral élve szomorú fejleménynek nevezte, hogy Jakab Péter ,,az ülésteremben rendszeresített krumplilóbáló stílust már az írásbeli kérdésekben is alkalmazza”.

Ezután az államtitkár párhuzamba állította azt, amikor az Orbán-kormány miniszterei, fontos politikusa megkérdőjelezik az Egyesült Államok megválasztott elnökének demokratikus hatalmát azzal, hogy a hazai választási törvények sokadik megváltoztatása miatt az ellenzéki pártoknak közös listán kell indulnia 2022-ben. 

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink