Elsőfok: képviselő maradhat Krupiczer Ferenc

A Szegedi Törvényszék a 2021. január 15-én hozott, elsőfokú végzésével megszüntette azt a peres eljárást, amelyet a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal indított Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselői (Mindenki Magyarországa – Tiszta Vásárhelyért Egyesület) tisztségének megszüntetése iránt – adta hírül a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

Mint az ismert, a Krupiczer Ferenc által vezetett cég üzemeltette a Rádió Color elnevezésű, a 2019. októberi önkormányzati választás után megszűnt internetes rádiót. Cseri Tamás képviselő (Fidesz-Szeretem Vásárhelyt) szerint a médiatartalom-szolgáltatói tevékenység összeférhetetlen a képviselői tisztséggel, ezen túlmenően Krupiczer elmulasztotta bejelenteni a közgyűlésnek ezt az összeférhetetlen helyzetet, ami miatt méltatlan a tisztség betöltésére. A testület az indítványt nem tartotta megalapozottnak, ezért azt elutasította. A közgyűlési döntést azonban a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal 2020 februárjában keresettel támadta meg.

A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elsőfokú ítéletében a keresetnek részben helyt adva megállapította, hogy Krupiczer időben megszüntette az összeférhetetlenségét, azonban elmulasztotta azt bejelenteni a közgyűlésnek, ezért méltatlan a képviselői tisztségére. Ezzel szemben mind a közgyűlés, mind a képviselő fellebbezéssel élt.

A Fővárosi Törvényszék 2020 novemberében a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elsőfokú ítéletét hatályon kívül helyezte, valamint az elsőfokú bíróságot új eljárásra kötelezte. A megismételt eljárásban a Szegedi Törvényszék járt el, amely a 2021. január 15-én kelt végzésével megszüntette a peres eljárást.

A Törvényszék a végzés indokolásában rámutatott, hogy a kormányhivatal önhibájából elmulasztotta a kereset előterjesztésére nyitva álló öt napos határidőt, indokolatlanul késlekedett a peres eljárás megindításával, ezért – bár a kormányhivatal a mulasztás kimentésére igazolási kérelemmel élt – az igazolási kérelem alaptalan – közölte a vásárhelyi önkormányzat.

A végzés nem jogerős, amennyiben azonban jogerőre emelkedik, Krupiczer Ferenc képviselő marad.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Nehéz hetek előtt állnak a vásárhelyi állatvédők

A júniusi hónap is kihívásokkal teli lesz a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete életében. Az állatbarátok segítségére számítanak, hiszen anyagi nehézségekkel küzd a szervezet. A júniusi hónapra összesen 150 000 forintot kell összegyűjteniük ahhoz, hogy állataikat elláthassák, számláikat befizethessék. A jó lelkű, állatbarát adományozók segítségében bíznak.

Tovább olvasom »

45%-os volt a halálozási arány a makói-vásárhelyi kórház aneszteziológiai és intenzív osztályán

A Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény belgyógyászatán 105%-os volt az ágykihasználtság. Az aneszteziológiai és intenzív osztályon 45%-os volt a halálozási arány 2021-ben – derül ki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Kórházi Ágyszám és Betegforgalmi Kimutatásából.

Tovább olvasom »