A kormánypárti többség 90 napra ismét megszavazta a felhatalmazási törvényt

Ahogy azt ígérték, az ellenzék nem szavazta meg az újabb 90 napos rendkívüli felhatalmazást Orbán Viktor számára, ugyanakkor nemet mondtak a kormányzat kisstílű húzására is, mely arra kötelezte volna az Országgyűlés egészét, hogy elismerjék a koronavírus-járvány elleni eddigi védekezés sikerességét.

Az Országgyűlés fideszes többsége hétfőn az újabb felhatalmazást 133 igen, 55 nem és egy tartózkodás mellett szavazta meg.

Tehát miközben egyre több a kérdés vakcinákkal, illetve a harmadik hullámmal kapcsolatban, és miután mindezek ellenére beindult ,,az újranyitásról szóló nemzeti konzultáció is”, Orbán Viktorék újabb felhatalmazást kaptak a kormány jövőben meghozandó intézkedéseivel kapcsolatban. 

Az Országgyűlés külön jóváhagyta azt a kormánydöntést, amellyel a tavaly november elején kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt kiadott egyes kormányrendeleteket a 2021. február 7-én hatályos szövegükkel újból hatályba léptették.

A hétfőn elfogadott jogszabály rendezi az időközi választások és népszavazások kérdését is, kimondva, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő napig időközi választás és népszavazás nem tűzhető ki, a már kitűzöttek pedig elmaradnak. A ki nem tűzött és az elmaradt választásokat, népszavazásokat a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül kell kitűzni.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Soltész Rezső, magyar énekes, dalszerző, szövegíró, lapkiadó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink