A közmédia 2019-ben a kémszoftverről: gyakran használják a latorállamok ellenzékiek megfigyelésére

Bár a közmédia és a kormánypárti sajtó, köztük a hirado.hu napok óta igyekeznek agyonhallgatni, illetve bagatellizálni az NSO Pegasus nevű kémszoftvere körül kirobbant nemzetközi, Magyarországot is súlyosan érintő megfigyelési botrányt, 2019-ben még írt a kémszoftverről a hirado.hu.

Ekkor leírták, hogy a szoftvert gyakran használják ellenzékiek megfigyelésére – szúrta ki a Media1.

Mint írják, 2019. január 14-én Szilágyi Levente, a hirado.hu munkatársa által írt hír címe az volt: „Kémszoftver és egy beosztottja buktatta le a kokainbárót”. A hír érdekessége, hogy a végén megjegyezték:  a szoftvert „gyakran használják a latorállamok ellenzékiek megfigyelésére”.

A latorállam kifejezés az angol fordítása olyan országokra használják, amelyeket Washington felvett a terrorizmust támogató államok listájára.

A 2019-es cikk Joaquín Guzmán (a köpcös) mexikói drogbáró lebukásáról szólt, amelyben az írás szerint komoly szerepe lehetett egy izraeli cég, az NSO kémprogramjának, a Pegasusnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink