A közmédia 2019-ben a kémszoftverről: gyakran használják a latorállamok ellenzékiek megfigyelésére

Bár a közmédia és a kormánypárti sajtó, köztük a hirado.hu napok óta igyekeznek agyonhallgatni, illetve bagatellizálni az NSO Pegasus nevű kémszoftvere körül kirobbant nemzetközi, Magyarországot is súlyosan érintő megfigyelési botrányt, 2019-ben még írt a kémszoftverről a hirado.hu.

Ekkor leírták, hogy a szoftvert gyakran használják ellenzékiek megfigyelésére – szúrta ki a Media1.

Mint írják, 2019. január 14-én Szilágyi Levente, a hirado.hu munkatársa által írt hír címe az volt: „Kémszoftver és egy beosztottja buktatta le a kokainbárót”. A hír érdekessége, hogy a végén megjegyezték:  a szoftvert „gyakran használják a latorállamok ellenzékiek megfigyelésére”.

A latorállam kifejezés az angol fordítása olyan országokra használják, amelyeket Washington felvett a terrorizmust támogató államok listájára.

A 2019-es cikk Joaquín Guzmán (a köpcös) mexikói drogbáró lebukásáról szólt, amelyben az írás szerint komoly szerepe lehetett egy izraeli cég, az NSO kémprogramjának, a Pegasusnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »