Értelmetlen a népszavazás több kérdése is: nemváltó műtét nem engedélyezett kiskorúaknak

Öt népszavazási kérdésből három a nemváltoztatásról szól, de a kormány azt sem tudja, hány műtét volt eddig itthon, kiskorúak számára pedig egyszerűen nem engedélyezettek ezek a beavatkozások.

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések? Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? – ezek a kérdések is szerepelnek a tegnap, Orbán Viktor által meghirdetett népszavazás témái között.

A 24.hu kérdezte tegnap Gulyás Gergelyt, hogy hányan vettek részt itthon ilyen kezelésekben. A miniszter azt mondta, hogy nincsenek konkrét számok a nemváltoztatási műtétekkel kapcsolatban. Arra a felvetésre, hogy akkor mi indokolja az országos népszavazást, a miniszter az uniós kötelezettségszegési eljárást hozta fel. A magyar kormánynak az a félelme, hogy a jogi szabályozásunkat támadják – jelentette ki.

Arról ugyanakkor van tudomásuk, hogy vannak itthon is ilyen műtétek, kiskorúakkal kapcsolatban viszont nincsenek erről információk

– mondta általánosságban Gulyás, és szerinte a népszavazási kampány arra is jó, hogy ezeket az ügyeket meg lehessen vitatni, a szükséges információk birtokában.

A Háttér Társaság, magyarországi LMBT-szervezet megerősítette a hvg.hu-nak, hogy

összhangban a világszerte érvényes gyakorlattal, nemátalakító beavatkozásokat csak nagykorúakon lehet végezni Magyarországon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink