A közpénzből milliárdossá vált vállalkozókat is megadóztatná a Jobbik

Mészáros-adó bevezetését követeli a Jobbik. Az ellenzéki párt azokat sújtaná a miniszterelnök dollármilliárdossá vált barátjáról elnevezett 30 százalékos különadóval, akik pusztán a kormányzati hátszélnek köszönhetően halmoztak fel vagyonokat. Ez azt jelenti, hogy minden olyan vállalkozót arra köteleznének, hogy szálljon be a koronavírus elleni védekezésbe, akik

az elmúlt 5 évben évi 250 millió forint becsült értéket elérő közbeszerzési eljárást nyertek el.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke az Alfahír megkeresésére azzal indokolta a javaslatot, hogy ők azok az emberek, akik sokszor mindenféle tehetség és szorgalom nélkül lettek gazdagok, a tehetségesek és a szorgalmasok rovására.

Ezek az emberek tisztességtelen úton lettek milliárdosok, a lopott pénz pedig visszajár. A fideszes szavazók általában úgy fogják fel, hogy ők azok a “nemzeti” nagytőkések, akik felhalmozzák a magyarok pénzét, és akikre lehet számítani majd a bajban, Hát most baj van, lássuk, lehet-e rájuk számítani.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

94 éve született Hankiss Elemér, Széchenyi-díjas magyar szociológus, filozófus, értékkutató, irodalomtörténész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »

2020-ban nettó 160 ezer forint volt az átlagbér Makón

2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210 585 Ft volt (ez 21%-kal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268 405 Ft). A GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva megvizsgálta a nettó keresetek alakulását a COVID járvány első évében. 

Tovább olvasom »