📺 A nap témája: Orbán Viktor azt kéri, viseljünk maszkot, de azt is mondja, hogy nem jut mindenkinek

Orbán Viktor miniszterelnök a jobbikos Lukács László György azonnali kérdésére hétfőn a Parlamentben őszintén elismerte, hiába Magyarország védekezik a legeslegjobban a koronavírus-járvány ellen, elég maszk nincs.

“Ma nem tudom garantálni a magyaroknak azt, hogy lesz elég védőmaszk az országban, amit patikai forgalomba meg tudnak vásárolni, és mindennap hozzá fognak jutni. Ezért kérem őket, hogy viseljenek maszkot, de nem tudom garantálni ennek föltételeit, ezért elő sem írhatom a kötelezőségét”

– mondta a kormányfő.

Tehát Orbán Viktor szerint is maszkot kell hordani, de csak azért nem fogják kötelezővé tenni, mert a kormány nem tudja azt mindenkinek garantálni

– értékelte a helyzetet Lukács László György.

Tényleg érdekes az ellentmondás, ám ha ez igazság, akkor minek kell mellébeszélni?

Emlékezetes, a kormányzat élesen kritizálta a Magyar Orvosi Kamarát (MOK) is, azzal vádolva az orvosok politikai haszonszerzés miatt szorgalmazzák a védőmaszk használatát a járvány lassítása érdekében.

Jellemző a mindent lefedő kormányzati kommunikációra, hogy még az országos tisztifőorvos, Müller Cecília is a tesztek mellett a védőmaszkokat szokta megnevezni járvány idején mellőzhető eszközökként.

Lukács László György ezért javaslattal él:

Orbán Viktor győzze meg Müller Cecíliát

arról, hogy a védőmaszk használata segít, és a köztereken mindenkinek viselnie kellene maszkot a jelen helyzetben.

A Jobbik egyébként kötelezővé tenni, hogy állami finanszírozás mellett a magyar állampolgárok a közterületekre csak maszkkal léphessenek ki.

Tekintse meg a parlamenti kérdezz-feleleket:

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

94 éve született Hankiss Elemér, Széchenyi-díjas magyar szociológus, filozófus, értékkutató, irodalomtörténész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »

2020-ban nettó 160 ezer forint volt az átlagbér Makón

2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210 585 Ft volt (ez 21%-kal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268 405 Ft). A GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva megvizsgálta a nettó keresetek alakulását a COVID járvány első évében. 

Tovább olvasom »