A köztévé buktatta le, hogy csal a kormánypropaganda a migrációs számokkal

Csütörtökön a köztévé a Ma reggelben egészen durván alávágott a hivatalos migráns-politikának, főleg a Bakondi György-féle kommunikációnak. 

Történt ugyanis, hogy a lengyelországi helyzet kapcsán szóba került a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának szerdai közlése, miszerint ,,több mint százezer határsértőt fogtak el idén eddig a magyar határon, és ezernél több embercsempész ellen indítottak eljárást”.

Tényleg százezernyi ember tolong a határnál?!

A szakértőként meghívott Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese készséggel segített a magyarázattal. Mint mondta, ezek a magas számok stabilizálódhatnak,

,de ebben a statisztikában ott van a magyar gyakorlat is”.

Azaz, hogy visszakísérik ezeket az embereket a határhoz, és nyilvánvalóan ők többször próbálkozhatnak és bizonyosan próbálkoznak is.

,,Ez részben magyarázza is ezeket az óriási számokat is”

– adott magyarázatot a szakértő. 

Tehát, ha egy azon bevándorló háromszor (tízszer, százszor, stb.) kísérletezik az illegális határátlépéssel, de mindannyiszor elkapják, az Bakondi György matekja szerint három (tíz, száz, stb.) határsértőnek feleltethető meg.

Egyébként Janik Szabolcs elmondta azt is, hogy azért tényleg van egy ,,több ezres türelmetlen tömeg” a határtól délre, egészen Bosznia-Hercegovináig, és a Balkánon néhány tízezer ember folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy Nyugat-Európába jusson. Másrészt az intézet igazgatóhelyettese szerint a magyar hatóságok mára ügyesebbek, ugyanakkor még mindig át lehet jutni a határon – tette hozzá 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább »

Az állatvédők szerint állattartói jogosítványre lenne szükség

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. A felelőtlen tartás végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az állatok birtoklását jogosultsághoz kellene kötni, az állatok illegális szaporítását pedig még keményebben kellene büntetni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink