A Kúria döntött, a fideszes politikus továbbra is képviselő

,,Ma megkaptam ügyvédemtől a Kúria ítéletét: másodfokon – immár jogerősen – képviselő maradtam!” – számolt be róla közösségi oldalán Cseri Tamás, a Fidesz frakcióvezetője, aki egyébként áprilisban bejelentette, hogy visszavonul netes felületéről.

Mint azt megírtuk: Krupiczer Ferenc, ellenzéki képviselőt méltatlannak találta mandátumára a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. Az indoklás szerint Krupiczer ugyan időben megszüntette a Rádió Color adását, ezért az összeférhetetlenséget rendezte, viszont nem tájékoztatta időben a közgyűlést. Hogy ez Cseri Tamással is előfordulhatott, arra pont ő maga hívta fel a figyelmet, amikor képviselőtársát, Krupiczer Ferencet feljelentette a kormányhivatalnál.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés megállapította, hogy „A vásárhelyi ellenzék hangja” c. újság sajtótermék, a fideszes képviselő pedig médiatartalom-szolgáltatónak minősül, azaz összeférhetetlen. A közgyűlés döntése szerint méltatlan is, mert nem jelezte a megadott határidőn belül a közgyűlésnek.

Cseri Tamás tegnap, azaz szerda este azt közölte:

A Kúria ítéletében azt is kimondta, hogy maga a közgyűlés eljárása is jogszerűtlen volt, hiszen szinte statáriálisan vették el a mandátumom, érdemi vizsgálat (ami egyébként ilyenkor kötelező lenne) nélkül.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Bővített ügyfélfogadás a NAV makói irodájában is

A személyijövedelemadó-bevallás határidejére tekintettel a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága hódmezővásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi ügyfélszolgálatának nyitvatartása 2022. május 2-től május 20-ig a következők szerint módosul:

Tovább olvasom »