Jön a Makói Turizmusélénkítési Alap

Lesz kedvezményes fürdőbelépő, kedvezménykupon és VisitMakó jegy is. Ennek 2020-as költsége 8 millió forint, amit elkülönít az önkormányzat a költségvetésben, valamint vissza nem térítendő támogatást igényel a központi költségvetésből. Erről a hétfő esti rendkívüli testületi ülésen szavaztak.

Az előterjesztés szerint az önkormányzatnak ,,a koronavírus-járvány miatt minden korábbinál nagyobb szerepet kell vállalni a turizmus helyi szereplőinek, működtetőinek összefogásában, koordinálásában, rendezvényekkel, ötletekkel és anyagi támogatásokkal történő ellátásában.” Ezt a célt szolgálja a Makói Turizmusélénkítési Alap. Ennek részeként

  • kedvezménykuponokat bocsátanak ki,
  • VisitMakó jegyet árulnak,
  • Welcome Kupont kapnak a turisták,
  • kedvezményes fürdőbelépőt kaphatnak,
  • és elindul a SzabadON rendezvénysorozat.

Kedvezménykupon

Ennek megvásárlása az érvényesíthető kedvezmény felébe kerül. Az igazolhatóan helyi termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalkozások körében lehet felhasználni. Az eladásból származó bevételt az önkormányzat tranzakciós díj nélkül továbbítja a beváltott kupont bemutató vállalkozó számára.

VisitMakó jegy

A turista egy magasabb összegért vásárolhat egy univerzális jegyet: egynapos belépő, ami Makó turisztikai attrakcióinak megtekintésére, múzeumba és fürdőbe történő belépésre jogosít.

Welcome Kupon

Szobánként  1 db 3.000 forint értékű kupont kap az, aki legalább 5 összefügő napon szálláshelyet foglal. A kupont makói vendéglátóknál lehet beváltani, a kuponok értékének 70%-át az önkormányzat megtéríti az elfogadó szolgáltatók számára.

Kedvezményes fürdőbelépő

Egyszeri 50%-os belépési kedvezmény a Hagymatikum és a Kalandpart használata esetén, ha legalább 5 összefügő napon szálláshelyet foglalnak.

SzabadON rendezvénysorozat

A régi városháza udvarán és a Makovecz téren lenne nyolc hétvégén, többségében helyi zenekarok fellépésével. Időpontjai: július 17-18., 24-25., július 31.-augusztus 1., augusztus 7-8., 14-15., 20-22. és szeptember 11-12.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Egy felmérés szerint a magyarok kétharmada rossznak látja a hazai gazdasági helyzetet

Globális szinten az inflációt tartják a legaggasztóbb problémának az emberek, hazánkban pedig az átlag feletti a pénzromlás miatti aggodalom – derül ki az Ipsos friss felméréséből. A hvg.hu azt írja, a Mi aggasztja a világot (What Worries the World) című nemzetközi kutatás alapján a jelenlegi gazdasági helyzetről a magyarok 33 százaléka mondta, hogy jó, a többiek, 67 százalékuk rossznak látja azt az országban.

Tovább »

A nap idézete

39 éve hunyt el Romhányi József magyar író, költő, műfordító, érdemes művész.

Tovább »

Nincs meglepetés: Mészáros Lőrincékhez kerül az autópálya koncesszió

A Themis magántőkealap vezette konzorcium nyerte meg az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát a következő 35 évre – jelentette be pénteken Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát miniszter az eljárás eredményét. Ez az a konzorcium, amiben Mészáros Lőrincnek is érdekeltsége van.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

VIDÉKVELED Konferencia Makóról

2022. május 6-7-én második alkalommal is VIDÉKVELED Konferencia. A konferencia ezúttal is hibrid formában kerül megrendezésre, a május 6-án Makón élőben rögzített előadásokat az online konferenciára regisztráló közönség május 7-től éri el az interneten. A program társrendezvénye, a VIDÉKVELED Fesztivál a járványidőszak után, 2023-ban várja majd újra az érdeklődőket.

Tovább olvasom »