A Kutyapárt szerint hamis ajánlásokkal segítette volna őket a Fidesz – Szeged is érintett

Kihangosított telefonon hallgatta végig a Választási Iroda, hogy a Megoldás Mozgalom szolnoki jelöltje aláírásokat akar cserélni a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal – közölte a párt.

Kovács Gergely pártelnök azt mondta, hogy az ajánlásgyűjtés során számos kutyapártos jelölt kapott nagyon furcsa felajánlásokat sokszor ismeretlen emberektől, hogy gyorsan tudnak sok ajánlást szerezni. Rögtön gyanút fogtak, ezért arra kérték jelöltjeiket, hogy dokumentálják az eseteket. Szavai szerint teljesen szürreális, de volt, hogy akár 700 ajánlást is hoztak így nekik. Kiderült, hogy az érintettek a Fideszhez köthetők, vagy éppen romatelepről származtak az aláírások, de olyan is előfordult, hogy elhunytak neve szerepelt az íveken.

A pártelnök beszámolója szerint Gattyán Györgyéktől is érkezett megkeresés, hogy ajánlásokat szeretnének cserélni, egyértelműen látszott, hogy másolt adatok voltak az íveken, sokszor ugyanaz az ember írta alá az összeset.

Kovács Gergely elmondása szerint az összes ilyen ajánlást – ez nagyjából 5000-et jelent – érvénytelenítették és feljelentést tettek.

A Csongrád-Csanád megyei 1-es és 2-es körzetekben az első hét után leadták az addig gyűjtött aláírásokat. Amint látszott a választás.hu-n, hogy még nincs meg az összes, telefonos megkeresés jött a helyi fidesztől, hogy akarnak nekik segíteni. Mondták, hogy ne. Aztán még a vége előtt kicsivel is odament valaki egy kocsmában a jelöltjükhöz, hogy kell-e neki segítség, mondta, hogy nem.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »