A Kutyapárt szerint hamis ajánlásokkal segítette volna őket a Fidesz – Szeged is érintett

Kihangosított telefonon hallgatta végig a Választási Iroda, hogy a Megoldás Mozgalom szolnoki jelöltje aláírásokat akar cserélni a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal – közölte a párt.

Kovács Gergely pártelnök azt mondta, hogy az ajánlásgyűjtés során számos kutyapártos jelölt kapott nagyon furcsa felajánlásokat sokszor ismeretlen emberektől, hogy gyorsan tudnak sok ajánlást szerezni. Rögtön gyanút fogtak, ezért arra kérték jelöltjeiket, hogy dokumentálják az eseteket. Szavai szerint teljesen szürreális, de volt, hogy akár 700 ajánlást is hoztak így nekik. Kiderült, hogy az érintettek a Fideszhez köthetők, vagy éppen romatelepről származtak az aláírások, de olyan is előfordult, hogy elhunytak neve szerepelt az íveken.

A pártelnök beszámolója szerint Gattyán Györgyéktől is érkezett megkeresés, hogy ajánlásokat szeretnének cserélni, egyértelműen látszott, hogy másolt adatok voltak az íveken, sokszor ugyanaz az ember írta alá az összeset.

Kovács Gergely elmondása szerint az összes ilyen ajánlást – ez nagyjából 5000-et jelent – érvénytelenítették és feljelentést tettek.

A Csongrád-Csanád megyei 1-es és 2-es körzetekben az első hét után leadták az addig gyűjtött aláírásokat. Amint látszott a választás.hu-n, hogy még nincs meg az összes, telefonos megkeresés jött a helyi fidesztől, hogy akarnak nekik segíteni. Mondták, hogy ne. Aztán még a vége előtt kicsivel is odament valaki egy kocsmában a jelöltjükhöz, hogy kell-e neki segítség, mondta, hogy nem.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink