Az Emmi közölte, a kórházak visszatérnek a normális működési rendhez

A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, csökken a kórházi ellátást igénylő betegek száma, így az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz – ezt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közölte csütörtökön délután.

A tájékoztatás szerint Kásler Miklós emellett mentesítette a koronavírusos betegek ellátása alól azokat a kórházakat, ahol az ellátásukra elkülönített ágyszám 50 százalék alatt van. Az új koronavírusos betegek ellátását az erre kijelölt kórházak végzik, a járvány miatt halasztott műtétek és kezelések az intézményekben folyamatosan zajlanak és emellett továbbiakban is biztosítják az kórházi oltópontok működését. Az Országos Kórházi Főigazgatóság a szükségletekhez igazodva rugalmas kapacitástervezéssel osztja fel az irányítási egységbe rendelt kórházak között.

Ahogy az a kormányinfón is elhangzott, jövő hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség. Ez természetesen a kórházakra nem vonatkozik, az enyhítés az Országos Mentőszolgálatra sem terjed ki és a betegszállításban továbbra is minden mentőegységnek részt kell vennie.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Zajlik a makói szakrendelő felújítása

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

Tovább olvasom »