📷 A legfiatalabb makóiakat köszöntötték

Vasárnap délelőtt a sportcsarnokban adta át a város az újszülötti támogatásokat. Összesen 195 meghívót küldtek ki idén, a csöppségek 2022. november 9. és 2023. október 14. között jöttek világra.

A makói önkormányzat 2003-ban határozta el, hogy támogatást nyújt az újszülöttek családjainak. Először 10 ezer forintot adtak, majd 40 ezer és 45 ezer forintra növelték. A fideszes városvezetés 2015-ben 100 ezer forintra emelte a támogás összegét, majd a 2019. október 14. után születettek már 150 ezer forintot kaptak – idézte fel köszöntőjében Farkas Éva.

A polgármester hozzátette, ez az egyik legszentebb ünnep, amikor a gyerekeket együtt ünnepelhetjük. Szerinte a család olyan örömöt ad, amit egyetlen közösség sem tud. Ahol a családunk van, az mindig az otthonunk marad – tette hozzá. Beszélt arról, a város bölcsődék, óvodák felújításával és újak építésével segíti még a családalapítást.

A támogatást holnap utalja el az önkormányzat azoknak, akik bankszámlára kérték.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink