A Makó anno könyvsorozat és Börcsök Attila gyűjteménye is a megye értéke lett

Négy Csongrád – Csanád Megyei Értékkel is gazdagabbak lettünk: Csongrád-Csanád Megyei tájékozódási futó sport, vasúttörténeti Alapítvány Gépészeti Gyűjteménye, a Makó anno könyvsorozat, valamint Börcsök Attila Néprajzi Különgyűjteménye került felvételre – olvasható a Csongrád–Csanád Megyei Értéktár pénteken megjelent beszámolójában.

A Csongrád-Csanád Megyei Értéktár elnöke Magyar Anna – ő készítette el a beszámolót. Azt írja: jelenleg a megyénkben 37 településen működik Települési Értéktár Bizottság, további 8 település tervez a jövőben létrehozni, a fennmaradó 15 település pedig leginkább a nagysága miatt nem is gondolkodik benne. Az elmúlt időszakban a pandémia megnehezítette megyénk értékeinek bemutatását, valamint a bizottság tagjainak személyes találkozását, ugyanakkor online szavazással a már ismertetett négy tétel került be a megye értékei közé.

Folyamatosan érkeznek a felterjesztések a Csongrád–Csanád Megyei Értéktárba, valamint jelzik számukra a települések, hogy mely újabb értéket vették fel. A 37 településen több mint 25 újabb értéket vettek fel a Települési Értéktárak soraiba.

(Fotó: Archív/2018.)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Kiskunfélegyházán remekeltek a makói sakkozók

Január 8-án Kiskunfélegyházán rendezték meg a IX. Móra Kupát. A 10-10 perces időbeosztású, hét fordulós viadalon négy fő utánpótláskorú-, egy fő ifjúsági- és egy fő felnőtt korú makói játékos kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Tovább olvasom »