A makói Fidesz alelnöke független jelöltként indul Kiszomboron polgármesternek

Szirbik Imre bő egy éve lett a makói Fidesz alelnöke, a tavaly őszi választáson a Fidesz jelöltjeként került be a képviselő-testületbe. A szeptember 6-i időközi polgármester-választáson mégis függetlenként indul.

,,Úgy döntöttem, hogy független jelöltként elindulok az időközi polgármester-választáson. Szeretném folytatni a megkezdett munkát, küzdeni az itt élők érdekeiért és minél több lehetőséget teremteni a helyiek számára”

– fogalmazott ma megjelent szórólapjában Szirbik Imre.

A Fidesz-közeli vásárhely24.com 2019. június 13-án számolt be arról, hogy tisztújítást tartottak a párt térségbeli szervezeteinél. A kinevezések 2 évre szólnak, a makói szervezet egyik alelnöke Szirbik Imre lett.

A tavaly október 13-i választáson a Fidesz színeiben indult képviselőnek és még az utolsó befutó helyen mandátumot szerzett: 51 szavazattal előzte meg a testületbe már be nem jutó Gazsi Gábort.

Mint arról beszámoltunk, Kiszomboron azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert Szegvári Ernőné (független) váratlanul lemondott az év elején. Eredetileg június 7-én lett volna az időközi választás, azonban a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben nem tarthatták meg. Szegváriné lemondása óta Szirbik Imre látja el a polgármesteri feladatokat.

Még a járványhelyzet előtt Martonosi Szabolcs és Szekeres Krisztián jelentette be indulását.

Az októberi választáson több fideszes, Fidesz-közeli jelölt indult el függetlenként és egyikük sem tudott nyerni: többek között Grezsa István (Hódmezővásárhely), Nemesi Pál (Szeged), Antal Balázs Tibor (Szentes), Borsos József Albert (Mártély), Nagy Szabolcs (Ambrózfalva).

A február 16-i, Fejér megyei 4-es körzet időközi országgyűlési választásán Molnár Tibor függetlenként indult a Fidesz támogatásával: 37,7%-ot kapott, az ellenzéki összefogás jelöltje, Kálló Gergely 56,2%-ot.

(Kiemelt fotó: kiszombor.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Farkas Éva: levittük a munkanélküliséget

,,Brüsszeli” forrás, egy uniós pályázat, a Makói Paktum – helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása című projekt zárórendezvényét tartották meg csütörtökön a Korona Konferenciaközpontban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink