A makói Fidesznek van képe az SZTK előtt gyűjteni az aláírásokat a STOP Gyurcsány, STOP Karácsonyra

Amikor 5.500 egészségügyi dolgozó távozott és még közel kétezren tervezik; amikor hiába fizetjük a tb-t, a végén inkább rendes magánegészségügyre költünk; amikor 8-10 ezer ápoló hiányzik a betegellátásból, akik benne vannak, azok is Kásler miniszter lemondását követelik, akkor a makói Fidesz a szakorvosi rendelő előtt gyűjti az aláírások az ellenzék ellen.

Hétfőn és kedd reggel várta az aláírókat a Fidesz, – a meghirdetett plakát szerint, – a rendelő előtt. (Fotót erről a gyűjtésről nem tettek közzé.) Mint arról beszámoltunk, a petícióval a kormánypártok arra szeretnék emlékeztetni az embereket, hogy Gyurcsány Ferenc 2002 és 2010 között egyszer már tönkretette és csődbe vitte az országot. Szerintük mindegy ki lesz a miniszterelnök-jelölt, Jakab Péter, Dobrev Klára, vagy Karácsony Gergely, valójában Gyurcsány Ferenc lesz hatalmon.

Amikor az egészségügy ezer sebből vérzik, a makói Fidesz úgy gondolta, pont egy rendelő előtt kell aláírást gyűjteni, na nem a jobb ellátásért, hanem Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely ellen.

Íme 5 ok, hogy miért rendkívül cinikus a makói fideszesek helyszínválasztása:

Hiába fizetjük a tb-t, a végén inkább rendes magánegészségügyre költünk

Az NN Biztosító júliusi kutatása szerint a 20 és 65 év közötti válaszadók 58 százaléka vett már igénybe egy vagy több magánegészségügyi szolgáltatást, a válaszadók az elmúlt egy évben átlagosan 113 ezer forintot költöttek magánellátásra. A magánszolgáltatások sikeréhez kétségtelenül az járul hozzá leginkább, hogy az állami egészségügyhöz képest jellemzően sokkal gyorsabban és sokkal jobb körülmények között juthatunk ellátáshoz. Ezen pedig szélsőséges esetben – például egy rákszűrés esetében – akár emberi életek is múlhatnak.

Az új szerződés miatt több mint ötezer dolgozó távozik az egészségügyből

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését. Az állami egészségügyi rendszerben több mint 110 ezren dolgoznak, közülük távoztak nagyjából 5500-an.

Még közel 2 ezren hagyhatják el az egészségügyet

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara honlapján lehetett kitölteni egy kérdőívet a nyáron, a kitöltők egyhatoda, több mint 1600 egészségügyi dolgozó tervezi azt, hogy még az idén elhagyja a pályát. Ha ezt az arányt kivetítik a teljes tagságra, akkor több ezer embert veszíthetnek el a betegellátásból. A gondok forrása leginkább az, hogy az új egészségügyi szolgálati jogviszony rájuk is vonatkozik, de csak az orvosok kaptak jelentős béremelést, az ápolók, más egészségügyi dolgozók nem.

Az egészségügyi szakdolgozók Kásler távozását követelték

Az egészségügy minden ágazatából több ezren vettek részt a július végén a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara felhívására meghirdetett demonstráción a Hősök terén. A szakdolgozók a kormányzat részéről őket ért méltánytalanságok miatt tüntettek, valamint azért, mert az új szolgálati jogviszony kidolgozásába nem vonták be a szakmai érdekképviseleteket. Ennek eredményképp pedig a szakdolgozók bérét csak minimálisan emelték, s így tovább nőtt az orvosok és a velük szoros együttműködésben dolgozó ápolók közötti bérszakadék.

Másfél éves csúcson van az állami kórházak adóssága

Másfél éves csúcsot ért el a magyar állami kórházak adósságállománya a legutóbbi, július végi adatok alapján, ami ráadásul soha nem látott ütemben növekszik az idén. A kórházi beszállítók szerint az év vége helyett már szeptemberben szükség lenne pénzügyi konszolidációra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink