A makói könyvtár korábbi igazgatója: aggódva figyeljük, milyen újabb elfogadhatatlan lépésekre készül az önkormányzat

Be lehet zárni rendelőket, kórházi osztályokat, egy-két iskolát, a fürdőt stb.. Lehet haladni ,,tovább a lenini úton”, de ez úgy ahogy van gyalázatos – fogalmazott újabb levelében a 92 éves Domokos László, melyet elküldött Lázár Jánosnak.

A makói könyvtár nyugalmazott igazgatója a következőket írta:

,,Tisztelt Képviselő Úr! Szomorúan állapítom meg, hogy Makó önkormányzata továbbra is ragaszkodik a három alapvető művelődési intézményének közel fél éves egyidejű bezárására. Ezt sokan a civilizált élet elleni merényletnek tekintjük és aggódva figyeljük, milyen esetleges újabb elfogadhatatlan lépésekre készül az önkormányzat, hisz széles a skála a spórolásra: be lehet zárni rendelőket, kórházi osztályokat, egy-két iskolát, a fürdőt stb.. Lehet haladni ,,tovább a lenini úton”, de ez úgy ahogy van GYALÁZATOS. Ezt a szégyent József Attila, Juhász Gyula, Pulitzer József és a többi híres nagy előd városa nem viselheti el. Miniszter Úr, tisztelt Képviselő Úr: újra csak kérem, tegyen valamit a város normális közösségi életének a helyreállításáért.”

Domokos László korábban is írt egy levelet, szerinte a kulturális intézmények bezárásával a város közösségi, szellemi életét fojtják meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

8 éve hunyt el Juhász Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, szerkesztő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink