A makói kórházban volt Szabó Bálint – a Jobbik gondnokság alá helyezné

A szegedi jogász-önkormányzati képviselő hollétéről tegnap senki nem tudott semmit. Sajtóhírek szerint hétfőn este az út szélén találta meg egy szolgálaton kívüli rendőr, majd az SZTE makói pszichiátriai klinikájára szállították. A Jobbik szegedi szervezete levélben kéri a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészséget, helyezzék gondnokság alá a képviselőt.

Mint az már ismert, hétfő reggelre sajtótájékoztatót hívott össze Szegeden Szabó Bálint, azonban nem érkezett meg. A felesége jelentette az eltűnését, utoljára akkor látták, amikor az újszegedi ligetbe ment futni – az autóját meg is találták ott. Késő este a rendőrség levetette a fényképét, megtalálták.

Szeged.hu több, egymástól független forrásra hivatkozva azt írja, hogy egy szolgálaton kívüli rendőr talált rá egy út szélén, ezután Makóra, az SZTE pszichiátriai klinikájára szállíthattak. Állapotáról továbbra sem tudni konkrétumokat.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság ma arról tájékoztatta a szeged.hu-t, hogy személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indult eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

Jobbik: súlyos pszichiátriai, antiszociális személyiségzavar húzódhat meg a háttérben

A Jobbik szegedi szervezete szerint Szabó Bálint ,,frusztráció toleranciája alacsony, így az agresszió nagyon könnyen kialakul nála, valamint az erőszak is. Mások hibáztatásának a tendenciája is észlelhető, vagy hihető racionalizációi annak a viselkedésnek, ami miatt konfliktusba kerülhet akár saját közösségével is.”

Az ellenzéki párt szükségesnek tartja ,,a megfelelő és magas szintű elmegyógyászati vizsgálatok lefolytatását is.” A Jobbik úgy véli, ,,a Szegedma álhír gyártásáról elhíresült és jogerősen elítélt Kapitány Gergely főszerkesztő teljes mértékben kiszolgálta a képviselő pszichopata hajlamait, amivel a városunk és a városunk első emberének jó hírnevét akarta aláásni.”

A Jobbik ezért levélben kéri az ügyészséget, ,,hogy a gondnokság alá vétel megállapításának esetében a vizsgálat terjedjen ki mindazon politikai és médiacsináló szereplőkre is, akik tevőlegesen is hozzájárultak ezen rendkívül súlyos eset bekövetkezéséhez.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Dunai Tamás, Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es villamos

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es vonalon a villamosközlekedés. Az utasokat a jövőben az 1-es jelzésű tram-train (a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos) szállítja a rókusi vasútállomás és a nagyállomás között – tájékoztatta a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) az MTI-t.

Tovább olvasom »