A makói önkormányzat és a helyi roma önkormányat elutasítja az erőszakot

Mint azt megírtuk, gáz-riasztó pisztollyal fenyegetett meg egy részeg férfi egy sétáló párt Makón. A helyi önkormányzat és a makói roma önkormányzat közleményben reagált a támadásra.

Azt írják: megdöbbentő és elfogadhatatlan, hogy egy makói családot a napokban agresszív és erőszakos támadás ért. Visszautasítják az agresszió minden formáját, és a lehető leghatározottabban elítélnek minden olyan cselekményt és magatartást, amely a békés együttélés megzavarására, vagy erre való felhívásra irányul.

,,Önkormányzatunk elkötelezett a városunkban élő nemzetiségek közötti zavartalan, békés együttélés iránt, amely egész közösségünk megrendíthetetlen alapköve, és egyben fejlődésének záloga. Makó városa egy befogadó, összefogó és együttműködő közösség, amely nemzetiségi hovatartozástól függetlenül segíti, támogatja és értéknek tekinti minden egyes polgárát”

– jelentették ki.

A makói önkormányzata és a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat minden eszközzel arra törekszik a továbbiakban is, hogy megőrizze az elmúlt években megtapasztalt békés, egymást segítő és támogató együttélést – zárul a közlemény.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink