Még most is érkeznek téli madárvendégek Makóra

A Körös-Maros Nemzeti Park tájaira még decemberben is folyamatosan érkeznek a téli madárvendégek. Csízek, süvöltők, réti pityerek színesítik az énekesmadarak táborát, de ragadozó és vízimadarak is szép számban jönnek hozzánk.

Általában az jut az emberek eszébe a madárvonulásról, hogy nyár végén, ősszel Afrika felé veszik az irányt szárnyasaink. Az már kevésbé köztudott, hogy a Kárpát-medence és hazánk is telelőhelyül szolgál számos olyan madárfaj számára, melyek tőlünk északra költenek, és az ottani zord hideg elől húzódnak le hozzánk.

A nemzeti park összesítése szerint a KMNPI Makói tájegységébe idén viszonylag korán megérkeztek a kékes rétihéják és a fenyőrigók. A gatyás ölyvek, nagy őrgébicsek viszont csak november végén jelentek meg. Erdei környezetben, például a Maros menti erdőkben találkozhatunk fenyőpintyekkel, fenyőrigókkal, de a feltűnő színezetű süvöltők is megfigyelhetők itt a hideg évszakban.

(Fotó: Marik Pál/kmnp.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink